Társoldalunk:

Otthon megrendíthetetlen a Hertha

2016.11.04. 22:23

Folytatta szenzációs hazai teljesítményét a Hertha BSC labdarúgócsapata, a berliniek idén az ötödik bajnokijukat is megnyerték az Olimpiai-stadionban, ezúttal a Mönchengladbachot verték 3-0-ra.

A Freiburg, a Schalke, a Hamburg és a Köln elleni sikert követően után ötödik hazai mérkőzését is megnyerte a Hertha labdarúgócsapata, Dárdai Pál tanítványai a Bundesliga 10. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a Mönchengladbach ellen győztek könnyedén.

A meccs már az első félidőben eldőlt, a 18. percben Weiser jobb oldali beadását Kalou szép mozdulattal, erőteljesen fejelte a kapu bal sarkába (1-0).

A 33. percben az elefántcsontparti csatár volt ismét jó helyen, de ehhez kellett a vendégvédelem szerencsétlenkedése is: Elvedi mellbe rúgta Vestergaardot, a labda pont Kalou elé pattant, aki közelről elpöckölte azt Sommer kapus mellett (2-0).

Hogy a Gladbachnak minden reménye elszálljon, arról Kramer gondoskodott, aki a 8. percben begyűjtött sárgáját a 39. percben megduplázta, a Lustenberger elleni bodicsek így egy pirosat ért.

Salomon Kalou triplázott BerlinbenForrás: AFP/Tobias Schwarz

A szünet után meglepetésre az emberhátrányban játszó vendégek támadtak veszélyesebben, de Vestergaard, majd Stindl ziccerénél is bravúrral védett Jarstein kapus.

A 3-0-s végeredményt ki más, mint Kalou állította be a 84. percben, a Hertha ezzel ideiglenesen ismét visszakapaszkodott a dobogó harmadik fokára.

Eredmény, Bundesliga, 10. forduló:
Hertha – Mönchengladbach 3-0 (2-0)
gól: Kalou (18., 33., 84.)
piros lap: Kramer (39., Mönchengladbach).