Társoldalunk:

Jövő héten bemutatják a 2020-as foci-Eb budapesti logóját

2016.11.09. 10:12

November 16-én Aleksander Ceferin, az UEFA elnökének jelenlétében mutatják be a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti látványelemeit.

2016. november 16-án, szerdán az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin, az MLSZ elnöke, Csányi Sándor, illetve Budapest főpolgármestere, Tarlós István közös sajtótájékoztató keretében mutatja be a 2020-as Európa-bajnokság magyar vonatkozású logóját Budapesten, a Belügyminisztérium dísztermében - tájékoztatott az MLSZ.

A rendezvényen a sport- és városvezetők melelett részt vesz Dunai Antal az 1972-es belgiumi, és Juhász Roland a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság meghatározó magyar játékosa is.

Az Eb-k történetében először nem egy és nem is két ország, hanem 12 ország 13 városa (Nagy-Britannia képviselteti magát két helyszínnel) rendezi a mérkőzéseket. A rendező városok arculati elemeit egyesével mutatják be, 

Glasgow logója így néz ki:

Az egységes szín- és formavilágú logók közös tulajdonsága, hogy mindegyiken szerepel a híd motívuma, így biztos, hogy valamelyik fővárosi Duna-híd lesz látható a pesti logón is.

A 14:15-kor kezdődő, közel félórás eseményt az MTVA élőben közvetíti.