Társoldalunk:

Katar most a focipályán győzte le Oroszországot

2016.11.10. 21:54

A katari labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Oroszországot a Dohában rendezett csütörtöki barátságos mérkőzésen.

A vendégek már az ötödik percben megszerezték a vezetést Alekszandr Szamedov tizenegyesével, majd közel félóra elteltével a katari Ibrahim Abdulmajed is büntetőből próbálkozhatott, de nem talált kapuba. A kihagyott lehetőség nem bosszulta meg magát, mivel alig több mint öt perccel később a találkozó harmadik tizenegyesét Bualem Huhi gólra váltotta.

A második játékrész 72. percében Karim Budiaf találatával már előnybe kerültek a hazaiak, az eredmény pedig a lefújásig nem változott, mert az oroszok Alekszandr Kokorin révén szintén tizenegyest hibáztak a hajrában. A katariaknál - ahogy azt már a kézilabda-válogatottjuk esetében megszokhattuk - ezúttal is voltak honosított játékosok, két brazil és egy Zöld-foki szigeteki születésű focista lépett pályára a színeikben.

A találkozó érdekessége, hogy a következő két világbajnokság házigazdája lépett pályára, ugyanis 2018-ben Oroszországban, míg 2022-ben Katarban rendezik a vb-t. Mindkét ország szívesen henceg libbierejével és gazdasági hatalmával, de úgy tűnik, hogy a pályán most a közel-keletiek a jobbak.