Társoldalunk:

Messi: Ki kell másznunk ebből a szarból

2016.11.11. 16:54

Az argentin labdarúgó-válogatott magyar idő szerint péntek hajnalban csúfos, 3–0-s vereséget szenvedett Brazíliában, így továbbra is nehéz a helyzete a dél-amerikaiak 2018-as világbajnokságért zajló selejtezősorozatában. Lionel Messi a mérkőzés után összefoglalta, mire van szükség a talpraálláshoz.

Dél-Amerikában 10 nemzet küzd egy csoportban a világbajnoki részvételért. Az első négy automatikusan kvalifikál az oroszországi tornára, az ötödik pótselejtezőt vív. Argentína 11 fordulót követően a 6. helyen áll, hátránya egy pont a már kijutó helyen álló, azaz 4. Ecuadorral szemben, tehát a mezőny elég sűrű.  

Lionel Messi végigjátszotta a selejtezőcsoportban éllovas Brazília elleni találkozót, amelyen a liverpooli Coutinho gyönyörű találata nyitotta a gólok sorát.

A lefújást követően a Barcelona ásza a szokásosnál őszintébben és kritikusabban nyilatkozott.

„Fejben egyszerűen nem vagyunk rendben. A válogatottunk remek futballistákból áll, de amikor a fejekben nincs rend, akkor a lábak sem mozognak úgy, ahogyan kellene. Pozitív hozzáállásra van szükségünk, ki kell másznunk ebből a szar helyzetből, amibe keveredtünk."

„Tudjuk, hogy most minden irányból kritika zúdul ránk, ahogyan az utóbbi időben rendre történt velünk, de erősnek kell lennünk és meg kell fordítanunk a dolgok menetét."

Nem megy Argentínának: fájhatott Messi feje a három brazil gól utánForrás: AFP/Douglas Magno

„Az igazság az, hogy az utóbbi időben nem könnyű a helyzetünk. A Paraguay elleni találkozót csak a televízióból néztem, úgy éreztem, a szurkolóink hamar elveszítik a türelmüket. Egy kisebb hiba után egyből fütyülni, káromkodni kezdtek. Ez biztos, hogy nem segít" – tette hozzá Messi.

Argentína 2014 nyara óta egy vb- és két Copa América-finálét vesztett el, a szurkolók frusztráltak a közelmúlt csalódásaitól.

Egységesebbnek kell lennünk, mint valaha, mert a célunk közös, ki akarunk jutni a 2018-as világbajnokságra. Nálunk, a válogatott játékosainál ezt senki sem akarja jobban. De éreznünk kell, hogy a szurkolóink mögöttünk állnak, különben nem fog menni."

Neymar vigasztalta MessitForrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Leonardo Benassatto

„Még hét meccsünk hátra van, sok pontot szerezhetünk, azok ellen játszhatunk, akik előttünk állnak. Nem is gondolunk arra, hogy nem leszünk ott a világbajnokságon. Sok minden kell változtatnunk, de azért magabiztosak vagyunk" – zárta szavait a klasszis.

Argentína öt nap múlva hazai pályán, Kolumbia ellen folytatja a vb-selejtezőket, a 2017-es évben Chile lesz az első ellenfél, szintén otthoni környezetben.

Az argentinokkal legutóbb 46 éve fordult elő, hogy nem jutottak ki világbajnokságra, azóta mind a 11 tornán részt vettek, két döntőt megnyertek (1978, 1986), kettőt pedig elveszítettek (1990, 2014).