Vágólapra másolva!
A magyar U19-es válogatott Tóth Bence két góljával 2-1-re legyőzte Svájcot Jerevánban, az Európa-bajnoki minitorna második játéknapján. A felcsúti védő első gólját mindenkinek érdemes megnéznie.

A magyar válogatott az olaszoktól elszenvedett 1-0-s vereség után győzelmi kényszerben lépett pályára a svájciak ellen, és gól nélküli első félidő után sikerült vezetést szereznie.

Az 55. percben Tóth Bence 30 méterről bombázott az ellenfél kapujába.

Hét perc múlva büntetőből szépített Svájc, ám a végén a magyarok örülhettek. A 85. percben Csernik Kornélt felvágták, a megítélt 11-est ismét csak Tóth váltotta gólra.

Eredmény:
Svájc-Magyarország 1-2 (0-0)
gól: Guillemenot (62. - 11-es), illetve Tóth B. (55., 85. - a második 11-es)
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András, Szilágyi Zoltán (Takács Ronald, 68.), Tóth Bence, Szalai Attila - Szoboszlai Dominik, Kleisz Márk - Tömösvári Bálint (Csernik Kornél, 46.), Tóth Máté, Winkler András - Bíró Bence (Szabó Levente, 54.)

A csoport másik meccsén az olaszok 2-1-re legyőzték az örményeket. Jövő kedden a házigazda Örményország ellen zárjuk a minitornát.

"Az akarat diadala volt a mai mérkőzés,

megfelelő akarattal bárkit le lehet győzni. Csapatként múltuk felül a svájciakat, a keret minden tagja hozzájárult ehhez a sikerhez. Fontos győzelmet arattunk, de hasonlóan fontos feladat vár ránk, a továbbjutáshoz kedden nyernünk kell Örményország ellen. Úgy készülünk a folytatásra, mint az eddigi két meccsre, holnaptól százszázalékosan a házigazdák elleni mérkőzésre fókuszálunk" - nyilatkozta Michael Boris az mlsz.hu-nak a mérkőzés után.