Mexikó gyorsan bosszút állt az USA-n Trumpért

Horvátország-Mexikó, vébé, foci-vb, 2014, Brazília
RECIFE, BRAZIL - JUNE 23: Rafael Marquez of Mexico (center) celebrates scoring his team's first goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Croatia and Mexico at Arena Pernambuco on June 23, 2014 in Recife, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mexikó 2-1-re legyőzte az Egyesült Államokat, és nem véletlen, hogy Közép-Amerika legnagyobb országa tombolva ünnepel: minden szinten sikerült a bosszú. 

Vb-selejtező, Concacaf-zóna, 1. forduló:
Egyesült Államok–Mexikó 1-2 (0-1)
gól: Wood 49., ill. Layún 20., R. Márquez 89.

Az újdonsült amerikai elnök, Donald Trump mexikóiakat illető megjegyzései egyébként is pikánssá tették a Concacaf-zóna vb-selejtezőinek első fordulóját, amikor Mexikó látogatott az Egyesült Államokba. Ahogy az Origo is megírta, az amerikaiak kimondottan tartottak tőle, hogy elszabadulnak az indulatok a lelátón.

Emellett Mexikónak bőven volt miért visszavágnia. A meccs felvezetése Amerikában a közmondássá vált "Dos a cero" (kettő-nulla) körül forgott, hiszen

Colombusban négyszer találkozott a két ország válogatottja, és mindig 2-0 lett

a végeredmény az USA javára.

A 2009-es meccsen ráadásul kiállították Rafa Márquezt, a Barcelona egykori játékosát. A szurkolók most is arra készültek Ohióban, hogy a meccs végén dos-a-ceróznak egy jóízűt, de a mexikóiak másképp gondolták.

Rafael Márquez nem felejtett el gólt lőni Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone

Miguel Layún már a 20. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, és bár Bobby Wood a második félidő elején kiegyenlített, a slusszpoént a korábbi tragikus hős, Rafa Márquez szállította, aki a 89. percben jól érkezett egy szögletre, és megnyerte a meccset Mexikónak.

Kiállítás azért most is volt, mert bár a lelátón rendben lezajlott a meccs, a pályán azért egymásnak estek a felek, és a lökdösődés végén a játékvezető kiállította a vendégektől Carlos Salcedót.