Társoldalunk:

Ria-ria-hungáriázó lengyelek miatt tört ki verekedés Bukarestben

2016.11.12. 10:01

Elég botrányosra sikeredett a román–lengyel vb-selejtező, és nem csak a Robert Lewandowskit ért támadás miatt. A lengyel ultrák "Ria-Ria-Hungária" rigmussal bosszantották a románokat, lett is balhé.

A románok talán csak azt viselték nehezen, hogy a lengyel válogatott feltörli velük a gyepet a két ország vb-selejtezőjén, de a hírek szerint végig feszült volt a hangulat a lelátón. A lengyel ultrák "Ria-Ria-Hungária" rigmussal hergelték a románokat, akik erre igen háklisak, és ki is tört a balhé a lelátón.

A verekedésről készült felvételen egy dolog azonnal látszik: akár a magyarok elleni meccsen, a lengyelek ellenin sem voltak felkészülve a román rendőrök, akik késve és nagyon határozatlanul reagáltak. Manapság már szinte sehol nincsenek verekedések a lelátón, de Bukarestben valamiért nem készítik fel a rendőröket ilyesmire. 

Több román lap arról ír, hogy a lengyel ultrák végig cigányozták a románokat, és még magyar zászlók is előkerültek a vendégek táborában. Erre válaszul (ez a felvételeken is jól látszik) a románok rakétákat lőttek ki a lengyel szurkolók felé. És persze itt volt még ez is: