Társoldalunk:

Vb-selejtező: egyre mélyebb kátyúban az osztrákok

2016.11.12. 19:55

Magyarország két nyári Eb-csoportellenfele, Ausztria és Izland is pályára lépett a 2018-as világbajnokság selejtezőinek szombati játéknapján. Mindkét válogatott vereséget szenvedett.

Ausztria Bécsben fogadta Írországot, a vendégek a második félidő elején egy remek kontra végén megszerezték a vezetést, amit a lefújásig meg is őriztek a támadásban ötlettelen osztrákok ellen. Írország ezzel veretlenül vezeti a D-csoportot, Alabáék viszont egyre távolabb kerülnek az oroszországi vb-től: úgy a negyedikek négy ponttal, hogy az előttük álló Wales és Szerbia egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az I-csoport rangadóján Horvátország az interes Marcelo Brozovic egy korai és egy késői találatával győzte le Izlandot, az északiak ezzel elvesztették veretlenségüket a jelenlegi vb-selejtezőben.

A három győzelmet és egy döntetlen számláló horvátok ezzel lépéselőnybe kerültek, Finnország esetleges legyőzésével Ukrajna léphet a második helyre.

A csoport másik mérkőzésén Törökország az első félidőben szenvedett Koszovó ellen, de a második félidőben felőrölte ellenfelét és magabiztosan szerezte meg első győzelmét az erőviszonyokat tekintve talán legkiegyensúlyozottabb hatosban.

Eredmények, gólszerzők

D-csoport
Ausztria-Írország 0-1 (0-0)
gól: McClean (48.)
Grúzia-Moldova 1-1 (1-0)
gól: Qazaishvili (16.), ill. Gatcan (78.)
később:
Wales-Szerbia (20.45)

I-csoport
Horvátország-Izland 2-0 (1-0)
gól: Brozovic (15., 90+2.)
piros lap: Perisic (90+4.)
Törökország-Koszovó 2-0 (0-0)
gól: Yilmaz (51.), (Sen 55.)
később:
Ukrajna-Finnország (20.45)

G-csoport
Albánia-Izrael (20.45)
Liechtenstein-Olaszország (20.45)
Spanyolország-Macedónia (20.45)

Az esti meccsekről itt olvashat: