Vb-selejtező: egyre mélyebb kátyúban az osztrákok

Marko Arnautovic, Ausztria
Austria's Marko Arnautovic (R) vies with Ireland's Seamus Coleman during the World Cup 2018 qualification football match between Austria and Ireland in Vienna on November 12, 2016. / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Magyarország két nyári Eb-csoportellenfele, Ausztria és Izland is pályára lépett a 2018-as világbajnokság selejtezőinek szombati játéknapján. Mindkét válogatott vereséget szenvedett.

Ausztria Bécsben fogadta Írországot, a vendégek a második félidő elején egy remek kontra végén megszerezték a vezetést, amit a lefújásig meg is őriztek a támadásban ötlettelen osztrákok ellen. Írország ezzel veretlenül vezeti a D-csoportot, Alabáék viszont egyre távolabb kerülnek az oroszországi vb-től: úgy a negyedikek négy ponttal, hogy az előttük álló Wales és Szerbia egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az I-csoport rangadóján Horvátország az interes Marcelo Brozovic egy korai és egy késői találatával győzte le Izlandot, az északiak ezzel elvesztették veretlenségüket a jelenlegi vb-selejtezőben.

A három győzelmet és egy döntetlen számláló horvátok ezzel lépéselőnybe kerültek, Finnország esetleges legyőzésével Ukrajna léphet a második helyre.

A csoport másik mérkőzésén Törökország az első félidőben szenvedett Koszovó ellen, de a második félidőben felőrölte ellenfelét és magabiztosan szerezte meg első győzelmét az erőviszonyokat tekintve talán legkiegyensúlyozottabb hatosban.

Eredmények, gólszerzők

D-csoport
Ausztria-Írország 0-1 (0-0)
gól: McClean (48.)
Grúzia-Moldova 1-1 (1-0)
gól: Qazaishvili (16.), ill. Gatcan (78.)
később:
Wales-Szerbia (20.45)

I-csoport
Horvátország-Izland 2-0 (1-0)
gól: Brozovic (15., 90+2.)
piros lap: Perisic (90+4.)
Törökország-Koszovó 2-0 (0-0)
gól: Yilmaz (51.), (Sen 55.)
később:
Ukrajna-Finnország (20.45)

G-csoport
Albánia-Izrael (20.45)
Liechtenstein-Olaszország (20.45)
Spanyolország-Macedónia (20.45)

Az esti meccsekről itt olvashat: