Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Andorra 4–0-s legyőzésével zárta 2016-os vb-selejtezőit. A találkozó után Bernd Storck szövetségi kapitány és Koldo Álvarez, a vendégek mestere is értékelte a látottakat. 

„A mérkőzés elején nehezen találtuk a játékunkat, nehezen lendültünk bele, de tudtuk, hogy nem lesz könnyű, az ellenfél defenzív taktikát választott. Időre volt szükségünk, hogy utat találjunk a kapujuk elé, kellett húsz-huszonöt perc, hogy elkapjuk a fonalat. Az első gól megnyugtatott minket” – kezdte értékelését a szövetségi kapitány.

Bernd Storck szövetségi kapitány nem fázott az oldalvonalnál Fotó: Polyák Attila - Origo

„A második félidőben is arra törekedtünk, hogy helyzeteket alakítsunk ki, fontos volt a harmadik gól megszerzése, kemény munka előzte meg, végül a negyedik is összejött. Gratulálni szeretnék a csapatnak, játékosaim nem vesztették el a fegyelmezettségüket. Jó lezárása volt ez a mérkőzés a selejtezősorozat idei felének” – tette hozzá a német szakember, akit arról kérdeztek, hogyan látja összességében a 2016-os évet.

„Az igaz, hogy Feröer ellen értékes pontokat veszítettünk, két ponttal kevesebbet gyűjtöttünk az ősszel, mint terveztük. Azon a mérkőzésen nem volt olyan állapotban a csapat, mint három héttel később vagy mondjuk a mai estén. Próbáltuk folytatni azt a pozitív tendenciát, amit az Eb-n felépítettünk.

Bernd Storck a mérkőzés első félidejében egy felesleges szabálytalanság után sárga lapot kapó, ezért

a Portugália elleni, márciusi vb-selejtezőről lemaradó Kleinheisler Lászlóról

elmondta, még fiatal, sokat kell tanulnia, többek között azt is, hogyan kell visszafognia magát azokban a helyzetekben, amikor az ellenfél provokálja. A kapitány a második félidőben azért várt többet a cserével, mert úgy érezte, a csapat jól játszik, ezért nem akarta megbontani.

Szalai Ádám sarkazása után lett 4–0 a vége Fotó: Polyák Attila - Origo

A német szakvezető a 2017-es évre is előre tekintett: „Tovább kell fejlődnünk, ez az elsődleges feladat. A játékosoknak, főleg a fiataloknak, a lehető legtöbbet kell szerepelniük klubcsapatukban, nemzetközi szinten is meg kell mutatni a tudásukat. Jövőre vár ránk a Portugália elleni vb-selejtező, de előtte még szeretnénk játszani egy felkészülési mérkőzést is. Pozitívan, örömmel tekintünk a jövőbe” – zárta sajtótájékoztatóját Bernd Storck.

2x30 jobb lenne

Koldo Álvarez, az andorrai szövetségi kapitány szerint fél óráig képesek voltak eltüntetni a két válogatott közötti különbséget, de a hibákért nagy árat fizettek.

– reagált az andorrai szövetségi kapitány arra a kérdésre, hogyan látta a gól nélküli első fél órát.

A szakember szerint a mérkőzés első harmadában képesek voltak megállítani a magyar támadásokat, jó minőségben tudtak futballozni. A hibákért viszont nagy árat fizettek.

Amíg bírták erővel, addig keményen küzdöttek Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az elején el tudtuk tüntetni a két csapat közti különbséget, de a későbbiekben ez megmutatkozott, végül az eredményben is.

Svájc és Portugália ellen sem az az eredmény született, amire számítottunk. Júniusig nem fog eldőlni, hogy melyik válogatott jut tovább a csoportból” – tekintett előre Koldo Álvarez.