Társoldalunk:

Storck: Kleinheisler még fiatal, sokat kell tanulnia

2016.11.13. 20:53

A magyar válogatott Andorra 4–0-s legyőzésével zárta 2016-os vb-selejtezőit. A találkozó után Bernd Storck szövetségi kapitány és Koldo Álvarez, a vendégek mestere is értékelte a látottakat. 

„A mérkőzés elején nehezen találtuk a játékunkat, nehezen lendültünk bele, de tudtuk, hogy nem lesz könnyű, az ellenfél defenzív taktikát választott. Időre volt szükségünk, hogy utat találjunk a kapujuk elé, kellett húsz-huszonöt perc, hogy elkapjuk a fonalat. Az első gól megnyugtatott minket” – kezdte értékelését a szövetségi kapitány.

Bernd Storck szövetségi kapitány nem fázott az oldalvonalnálFotó: Polyák Attila - Origo

„A második félidőben is arra törekedtünk, hogy helyzeteket alakítsunk ki, fontos volt a harmadik gól megszerzése, kemény munka előzte meg, végül a negyedik is összejött. Gratulálni szeretnék a csapatnak, játékosaim nem vesztették el a fegyelmezettségüket. Jó lezárása volt ez a mérkőzés a selejtezősorozat idei felének” – tette hozzá a német szakember, akit arról kérdeztek, hogyan látja összességében a 2016-os évet.

„Az igaz, hogy Feröer ellen értékes pontokat veszítettünk, két ponttal kevesebbet gyűjtöttünk az ősszel, mint terveztük. Azon a mérkőzésen nem volt olyan állapotban a csapat, mint három héttel később vagy mondjuk a mai estén. Próbáltuk folytatni azt a pozitív tendenciát, amit az Eb-n felépítettünk. Elégedettek vagyunk 2016-tal, az a két pont hiányzik, de jó évet zártunk.” 

Bernd Storck a mérkőzés első félidejében egy felesleges szabálytalanság után sárga lapot kapó, ezért a Portugália elleni, márciusi vb-selejtezőről lemaradó Kleinheisler Lászlóról elmondta, még fiatal, sokat kell tanulnia, többek között azt is, hogyan kell visszafognia magát azokban a helyzetekben, amikor az ellenfél provokálja. A kapitány a második félidőben azért várt többet a cserével, mert úgy érezte, a csapat jól játszik, ezért nem akarta megbontani.

Szalai Ádám sarkazása után lett 4–0 a végeFotó: Polyák Attila - Origo

A német szakvezető a 2017-es évre is előre tekintett: „Tovább kell fejlődnünk, ez az elsődleges feladat. A játékosoknak, főleg a fiataloknak, a lehető legtöbbet kell szerepelniük klubcsapatukban, nemzetközi szinten is meg kell mutatni a tudásukat. Jövőre vár ránk a Portugália elleni vb-selejtező, de előtte még szeretnénk játszani egy felkészülési mérkőzést is. Pozitívan, örömmel tekintünk a jövőbe” – zárta sajtótájékoztatóját Bernd Storck.

2x30 jobb lenne

Koldo Álvarez, az andorrai szövetségi kapitány szerint fél óráig képesek voltak eltüntetni a két válogatott közötti különbséget, de a hibákért nagy árat fizettek.

Ha a mérkőzések csak 30 percesek lennének, sokkal jobb eredményeink születnének, de egy futballmeccs 90 percig tart”  – reagált az andorrai szövetségi kapitány arra a kérdésre, hogyan látta a gól nélküli első fél órát.

A szakember szerint a mérkőzés első harmadában képesek voltak megállítani a magyar támadásokat, jó minőségben tudtak futballozni. A hibákért viszont nagy árat fizettek.

Amíg bírták erővel, addig keményen küzdöttekFotó: Polyák Attila - Origo

„Az elején el tudtuk tüntetni a két csapat közti különbséget, de a későbbiekben ez megmutatkozott, végül az eredményben is. A magyar csapat be tudta bizonyítani, hogy jobb minőséget képvisel, mint mi. Magyarország is nagyon erős csapat, Svájc és Portugália ellen sem az az eredmény született, amire számítottunk. Júniusig nem fog eldőlni, hogy melyik válogatott jut tovább a csoportból” – tekintett előre Koldo Álvarez.