Társoldalunk:

Alsónadrágra vetkőztetés miatt villant a piros lap Dzekónak

2016.11.14. 10:00

Edin Dzeko pályafutása legidétlenebb kiállítását hozta össze a Görögország–Bosznia-Hercegovina világbajnoki selejtezőn.

A bosnyákok 1–0-ra vezettek, amikor Dzeko és az egyik görög védő, Szokratisz Papasztatopulosz harcolt a labdáért. A bosnyák csatár a földre került, de a labdát magánál tartotta, viszont a görög védő el akarta venni tőle, ez robbantotta ki a konfliktust.

Mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás

Dzeko előbb belekapaszkodott Papasztatopuosz lábába, majd lehúzta az ellenfele nadrágját, ami azt eredményezte, hogy a két csapat játékosai lökdösődni kezdtek, és amikor nagy nehezen helyreállt a rend, a svéd Jonas Eriksson kiállította a korábban már figyelmeztetett Dzekót, valamint a görögöktől az egyik kakaskodót, Kirjakoszt Papadapuloszt.

A görögök végül a hajrában egyenlítettek, ami még jobban feldühítette a kiállítás miatt amúgy is frusztrált Dzekót.

"A bíró azt mondta, hogy azért adott lapot nekem, mert én kezdtem az egészet. De én voltam az egyedüli, aki a földre került, akkor hogy kezdhettem volna én a balhézást? Úgy érzem magam, mintha kikaptunk volna 3–0-ra. A görögök nem érdemelték meg ezt a pontot, azt érdemelték volna, hogy 4-0-ra kitömjük őket" – füstölgött a Roma csatára. A bosnyákok négy kör után 7 ponttal a harmadik helyen állnak a 12 pontos belgák és a 10 pontos görögök mögött.