Társoldalunk:

Nem csak Bernd Storck kavar a bajnoki szezonnal

2016.11.14. 20:19

Gianpiero Ventura, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt szeretné, ha a következő bajnoki szezon a szokásosnál hamarabb kezdődne a jövő szeptemberi spanyolok elleni világbajnoki selejtező miatt.

A szakvezető hétfőn - a németek elleni keddi barátságos meccset megelőző sajtótájékoztatón - jelezte, kérte az olasz bajnokság vezetőit a változtatásra, annak érdekében, hogy a sorsdöntőnek ígérkező spanyolországi vendégjátékon futballistái jó formában léphessenek pályára.

Már kértem, hogy legalább plusz két bajnoki találkozót rendezzenek addig a szokásoshoz képest, sőt, egy őrült pillanatomban hármat javasoltam, de azt mondták, hogy nézessem meg magam egy orvossal" - viccelődött Ventura.

A szakember aztán ennél sokkal komolyabban hozzátette, hogy a most szeptemberi Franciaország elleni barátságos mérkőzés mutatta meg igazán, miért is kellenek az extrameccsek. Ugyanis azt megelőzően mindössze két kör ment le a Serie A-ból, és csapata - az ő bemutatkozó meccsén - sima, 3-1-es vereséget szenvedett.

Giampiero VenturaForrás: AFP/Carlo Hermann

"Alig kezdődött el a bajnokság a franciák elleni találkozó előtt, és megfizettük az árát. Tulajdonképpen beszélni sem tudtam a futballistáimmal egészen 48 órával a meccs előttig. Aztán kikaptunk és mindenki tragédiaként élte meg, mert nálunk ilyen a kultúra" - mondta Ventura.

Az olasz tréner másik indoka az, hogy minden komoly bajnokság egy héttel hamarabb kezdődik a Serie A-nál, azonban Spanyolországban általában ugyanazon a hétvégén indul a szezon, mint Olaszországban. Idén augusztus 20-án startolt el az idény.

A kapitány nem véletlenül aggódik a jövő szeptember 2-án esedékes spanyolok elleni selejtező miatt, jelen állás szerint ugyanis az a meccs minden bizonnyal a csoportelsőségről dönt majd, aminek azért van komoly jelentősége, mert a vb-re csak a csoportgyőztesek jutnak ki egyenes ágon. A G csoportban jelenleg a spanyolok gólarányuknak köszönhetően állnak az olaszok előtt az első helyen. A két csapat októberi, torinói találkozóján 1-1-es döntetlen született.