Társoldalunk:

Fociultrák ennél mélyebbre nem süllyedhetnek

2016.11.14. 13:43

Visszataszító viselkedést tanúsítottak görög szurkolók a vasárnapi, Bosznia elleni világbajnoki selejtezőn, a szövetség büntetésre számíthat.

Görög szurkolók egy csoportja már a találkozó előtt megtámadott néhány bosnyák drukkert, akik közül többen megsérültek. Az erőszakos viselkedés a stadionon belül is folytatódott. 

A szerbekkel kiegészülő hazai ultrák különböző tárgyakat dobáltak a pályára, majd egy transzparenst is felmutattak, amelyre az volt írva, hogy „Noz, zica, Srebrenica" (Kés, drót, Srebrenica). 

Kés, drót, SrebrenicaForrás: 101 Great Goals

A felirat a boszniai háború legvéresebb eseményére, a srebrenicai mészárlásra utal. 1995 júliusában Srebrenica környékén több mint 8000 bosnyák muszlimot végeztek ki. 

Sajnálatos, hogy a mérkőzést rendező Görög Labdarúgó-szövetség nem tudta megakadályozni egyes szurkolók kirívóan gyűlöletkeltő üzenetét, amelynek semmi helye a futballban. Az UEFA és a FIFA várhatóan büntetéssel reagál a történtekre – a bosnyák válogatott Twitter-oldala erre szólította fel a nemzetközi szövetségek fegyelmi bizottságait. 

Az 1-1-es döntetlennel végződő mérkőzésen volt két piros lap és egy 95. perces egyenlítés, az AS Romában futballozó Edin Dzeko kiállítása különösen emlékezetesre sikerült.