Társoldalunk:

A füves cigis sztori után Messiék hallgatásba burkolóznak

2016.11.17. 09:47

Az argentin labdarúgó-válogatott kedden létfontosságú világbajnoki selejtezőt nyert meg hazai pályán Kolumbia ellen. Lionel Messi tündökölt a mérkőzésen, a lefújás után pedig igazi csapatkapitányként vezette csapatát – a sajtóterembe.

Kolumbia legyőzése után a teljes argentin keret, mind a 23 játékos elment a sajtótájékoztatóra, hogy közöljék az argentin újságírókkal: a jövőben nem állnak szóba velük.

Messiék azután szánták erre a lépésre magukat, hogy az argentin sajtóban felröppent a hír, Ezequiel Lavezzi azért nem került be a Kolumbia elleni keretbe, mert a találkozó előtti estén lebukott füves cigivel.

A pletykát egy argentin sportriporter, Gabriel Anello indította útjára a Twitteren, mindenféle forrás vagy hivatkozás nélkül. A hírt természetesen gyorsan és sokan felkapták. A kínai Hebei China Fortune-ben futballozó Lavezzi jogi lépéseket fontolgat a riporterrel szemben, mondván, a családjának és a klubjának is kárt okozott ezzel.

A mérkőzés után Lionel Messi vezette a 23 fős argentin csapatot a sajtóterembe, ahol közölték döntésüket.

Lionel Messi és az argentin válogatott nem fognak nyilatkozniForrás: AFP/Eitan Abramovich

Azért vagyunk itt, hogy elmondjuk, a jövőben nem állunk szóba a sajtóval" – kezdte mondandóját Messi.

„A Lavezzi ellen felhozott vádak nagyon erősek voltak. Ha nem teszünk semmit, az emberek el fogják hinni, amit hallanak. Sajnáljuk, hogy ennek így kell történnie, de nincsen más választásunk. Tudjuk, hogy a többség nem vesz részt ezekben a játszmákban."

„Nagyon sok vád ért bennünket. A sajtó folyamatosan tiszteletlenül bánt velünk, de mi egy szót sem szóltunk, a Lavezzi ellen felhozott vádakkal azonban betelt a pohár. Ha ma nem cselekszünk, ennek soha nem lesz vége. Tudjuk, hogy a jövőben is kritizálni fogtok bennünket, és el is fogadjuk. De néhányan túl messzire mentetek."

Az argentin válogatott és a hazai sajtó kapcsolata mélypontra jutottForrás: AFP/Juan Mabromata

„Ez egy nagyon komoly ügy, ezért vagyunk itt. Nem vagyunk hajlandóak részt venni többet ezekben a játszmákban, a média nem járathat le minket többet mindenféle kitalált történettel."

„Szándékosan nem közleményben nyilatkozunk, ki akartunk állni elétek, nem akarunk bujkálni senki elől. Az elmúlt két hét tele volt feszültséggel és agresszióval, ez így nem normális. Kritizálhattok minket, ha vesztünk, akkor is, ha nyerünk, de ha a magánéletünk forog veszélyben, akkor meghúzzuk azt a bizonyos vonalat" – zárta szavait a Barcelona klasszisa.

Argentína négy nyeretlen mérkőzés és a Brazília elleni csúfos vereség után nyert ismét, de helyzete továbbra sem könnyű. A tíz nemzetet számláló dél-amerikai selejtezőcsoport ötödik, pótselejtezőt jelentő helyén áll, igaz, hat mérkőzés még hátra van a sorozatból.