Régóta vár ilyen csúcsrangadóra a főváros

Saglik Mahir, Czvitkovics Péter és Murka Benedek (b-j) a Vasas játékosai, foci
Debrecen, 2016. október 22. Saglik Mahir, Czvitkovics Péter és Murka Benedek (b-j) a Vasas játékosai ünnepelnek, miután gólt szereztek a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában a Debreceni VSC ellen játszott mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. október 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A listavezető Vasas a jelenleg harmadik, címvédő Ferencvárossal csap össze a kispesti Bozsik Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának rangadóján, amely után kétpontosra csökkenhet, vagy nyolcpontosra nőhet a két csapat közötti különbség.

A meccs előtt nehéz megnevezni az esélyesebb felet, a masszív futballt játszó Vasas ugyanis szeptember 21. óta nem kapott ki a bajnokságban, ugyanakkor utóbbi két találkozóján döntetlenre végzett, míg a Ferencváros eddig nagyon hullámzóan szerepel. A legutóbbi körben kikapott otthon a Pakstól, a Diósgyőr és a Honvéd elleni győzelmeket megelőzően pedig idegenben a Haladástól.

A két együttes között öt pont a különbség a tabellán, s az élmezőny az FTC győzelme esetén nagyon összesűrűsödhet, az angyalföldiek sikere viszont azt jelentené, hogy az FTC-nek nyolc pontra nő a hátránya az éllovassal szemben. Orosz Pál, a ferencvárosi klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója ugyanakkor csütörtökön jelezte, hogy tragédia akkor sem történik, ha az együttes nem nyer szombaton, a bajnoki címvédésről szőtt terveiket nem kell feladniuk, hiszen még sok van hátra a pontvadászatból.

A hétvége egyik nagy kérdése: örülhetnek-e majd a Vasas játékosai? Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A bajnokság első harmadában a Groupama Arénában csapott össze egymással a két gárda, s akkor a Vasas 2-1-es győzelmet aratott.

A Vasas mögött három pont lemaradással második Videoton a Pintér Attila vezette Mezőkövesdhez látogat, mely az utóbbi hetekben remek sorozatot produkált, négy meccse nem kapott ki, három győzelmet és egy döntetlent ért el, s az alsóházból felkapaszkodott a tabella hatodik helyére.

A 16. forduló programja, szombat:
Gyirmót – Újpest (15.30, v.: Szőts)
Mezőkövesd – Videoton (15.30, v.: Vad II.)
MTK – Debrecenb (15.30, v.: Bognár)
Paksi – Honvéd (15.30, v.: Szabó)
Diósgyőri – Haladás (15.30, Debrecen, v.: Erdős)
Vasas – Ferencváros (18.00, Bozsik Stadion v.: Kassai)