Mourinho: Wenger több tiszteletet kap, mint én

Horizontal FOOTBALL TRAINER ASIDE CONFRONTATION AMERICAN SHOT MAINS DANS LES POCHES
(FILES) This file photo taken on October 5, 2014 shows Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho (R) and Arsenal's French manager Arsene Wenger (L) being kept apart by the fourth official Jonathan Moss during the English Premier League football match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge in London on October 5, 2014. The next chapter in one of the Premier League's most volatile managerial rivalries will be written on November 19, 2016 when Arsene Wenger's Arsenal visit Jose Mourinho's Manchester United. Sparks often fly when the pair are obliged to share a touchline, typified by a notorious shoving match during a Chelsea-Arsenal fixture at Stamford Bridge two years ago. / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / TO GO WITH STORY BY TOM WILLIAMS
Vágólapra másolva!
A szombati Manchester United–Arsenal PL-rangadó előtt a portugál mester úgy volt udvarias, hogy azért csak sikerült jól megsértenie a franciát.

Szombaton délután Manchester United–Arsenal derbivel kezdődik meg a Premier League 12. fordulója. A hazaiakat irányító José Mourinho és a vendégek kispadján ülő Arsene Wenger régi ismerősök, és már-már ősi riválisok.

Wenger még soha nem győzte le Mourinhót,

ezúttal viszont nem lenne meglepetés a negyedik helyen álló londoniak sikere a hat ponttal mögöttük, csak a hatodik helyen rostokoló MU ellen.

Arra viszont jó lesz, ha felkészülnek, hogy Mourinho számára ez az év meccse, és nem csak a Wengerrel szembeni makulátlan mérleg megőrzése miatt.

mondta Mourinho. – Most csak az az egy dolog számít, hogy milyen eredményt érünk el. Szombaton a Premier League két legeredményesebb menedzsere fog összecsapni."

Nem nagyon lesznek ők már barátok Forrás: AFP/Adrian Dennis

Miután a MU-val 13 bajnoki címet szerző Sir Alex Ferguson már visszavonult, valóban ők ketten a legjobbak. „Ketten együtt nyertünk hat vagy hét bajnoki címet, nem tudom pontosan. Azt hiszem, nekem van három és Wenger úrnak is három" – mondta Mourinho, akit kiseígítünk, valóban három-három a külön meccs állása.

„Ami azt jelenti, hogy sokkal több tiszteletet kellene tanúsítanunk akkor is, amikor nem a legjobbak az eredmények. Azt hiszem, Wenger úr önöktől megkapja ezt a tisztletet, én viszont már nem" – panaszkodott a portugál. –

– sújtott le Mourinho keményen. Igaz, tévedett, mert Wenger és az Arsenal 2004-ben, azaz 12 éve nyerte az utolsó bajnoki címét.