Társoldalunk:

FIFA-vizsgálat a bukaresti petárdázás miatt

2016.11.18. 16:26

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi vizsgálatot indított a múlt pénteki román-lengyel labdarúgó világbajnoki selejtezőn történtek miatt.

A 3-0-s vendégsikerrel zárult mérkőzésen hazai drukkerek petárdát dobtak a bukaresti stadion gyepére, s az egyik eltalálta a lengyelek csatárát, Robert Lewandowskit. A támadót ápolni kellett, de néhány perc múlva visszatért, majd a maga eszközeivel válaszolt: kétszer is bevette a románok kapuját.

A bukaresti hatóságok másnap 12 lengyel és öt román drukkert hallgattak ki a két tábor közötti összecsapások miatt, amelyben a rendőrök könnygázt is bevetettek.

Robert Lewandowski mellett robbant föl az egyik petárdaForrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A két csapat Varsóban június 10-én találkozik majd újra. Az E csoportban - amelyben Montenegró, Dánia, Örményország és Kazahsztán szerepel még - a lengyelek állnak az élen négy fordulót követően, míg a román válogatott a negyedik.

A románok visszaesőnek számítanak, ugyanis az idei Európa-bajnokság selejtezőin is volt velük probléma. Akkor a mieink elleni találkozón történtek hasonló rendbontások, aminek következtében a Feröet-szigetek elleni találkozót zárt kapuk mögött kellett megrendezniük, valamint pénzbírságot is kellett fizetniük.