Társoldalunk:

Csak két klub maradt: a Real Madrid és Gulácsiék

2016.11.22. 13:47

Egy labdarúgással foglalkozó szakportál, a Squawka hívta fel a figyelmünket egy érdekes statisztikára.

A 2016-2017-es szezonban az öt európai topliga teljes mezőnyét tekintve csak két olyan klubot találunk, amely az összes eddigi mérkőzésén szerzett gólt: az RB Leipzig és a Real Madrid.

A Gulácsi Pétert, Kalmár Zsoltot és Lőw Zsoltot foglalkoztató RB Leipzig 11 fordulót követően vezeti a Bundesliga tabelláját, három ponttal megelőzve a Bayern Münchent és hattal a Borussia Dortmundot. A csapat a bajnokságban eddig 23 gólt szerzett, mérkőzésenként valamivel több mint kettőt.

A Bundesliga-újonc lipcseiek a szezon első tétmeccsét veszítették csak el, a Dynamo Dresden tizenegyespárbajban nyert a Német Kupa első fordulójában. Azóta 11 tétmérkőzésen maradt veretlen a Leipzig, ebből nyolc mérkőzést megnyert.

Gulácsiék a hétvégén a Bayer Leverkusent győzték le idegenben, és álltak a tabella élére. A Bayern München 39 fordulón és majdnem 14 hónapon át állt a tabella élén, ez a sorozat most megszakadt.

Gulácsi Péter 11-est védett a Leverkusen ellenForrás: Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

A Real Madrid is vezeti hazája bajnokságát, négy ponttal előzi meg a második Barcelonát. Zinedine Zidane januári kinevezése óta 32 bajnoki mérkőzésen vezette a Real Madridot, 26 győzelem, 5 döntetlen és 1 vereség áll a neve mellett, ennyi mérkőésen ez a legjobb eredmény egy edzőtől a spanyol bajnokság történetében.

A Real Madrid 12 forduló alatt 34 gólt szerzett a La Ligában, ez a legtöbb a 20 csapatos mezőnyben.

Zidane-nak nagyon megy a Real MadriddalForrás: AFP/Gerard Julien