Társoldalunk:

Babakocsiban jár a Barca meccseire a kerekesszékes drukker

2016.11.22. 17:01

Babakocsiban kénytelen látogatni az FC Barcelona mérkőzéseit egy mozgássérült szurkoló, aki a spanyol El Periódicóban mesélte el különös történetét egy furcsa szabály születéséről és megkerüléséről.

Boris Tosas tíz éve jár kerekesszékben kedvenc csapata, a Barcelona hazai mérkőzéseire. Nemcsak bérletes, hanem pártoló tag is. Mivel családjával, illetve barátaival közösen látogatja Camp Nout, úgy döntött, hogy nem a mozgássérülteknek fenntartott helyről (ezek általában közvetlenül a pálya mellett találhatóak) követi a mérkőzéseket, hanem egy remek kilátást biztosító ülőhelyről, amiért természetesen nem kevés pénzt fizet.

A rendszer úgy működött, hogy ő megérkezett a stadionba, önkéntesek odasegítették az ülőhelyére, a kerekesszékre pedig a stadion egyik megőrzőjében vigyáztak a meccs végéig.
A 2016-2017-es szezontól azonban hoztak egy új szabályt. Boris Tosas a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre egy babakocsiban jutott be.

Hogy miért? Az új idény kezdetétől a stadionban már nem őriznek meg kerekesszékeket. Babakocsikat viszont igen.

Boris Tosas egy fotót is mellékelt a levélhezForrás: elperiodico.com/es/

A férfi az állítja, az elmúlt tíz évben soha nem volt problémája a mérkőzéseken a kerekesszéke miatt, ha nehézség is támadt a közlekedésben, a családja, barátai mindig segítettek, hisz sosem volt egyedül a stadionon belül.

Boris Tosas nem támadja a Barcelonát, de azt nehezményezi, hogy senki nem tájékoztatta őt az új szabályról és azóta sem nagyon kommunikálnak vele, így akkor kellett szembesülnie az új rendszerrel, amikor a szezonban először meccsre ment.

A férfi azért fordult nyílt levelével az újsághoz, mert szeretne változtatni a jelenlegi helyzeten, és reméli, erről a klubot is sikerül meggyőznie.