Társoldalunk:

Csányi: Nagyon jó évet zárt a magyar labdarúgás

2016.11.25. 16:58

Nagyon jó évet zárt a magyar labdarúgás a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor szerint.

A sportvezető a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett fővárosi ünnepségen a válogatott teljesítményét méltatva úgy fogalmazott, hatalmas dolog volt az Európa-bajnoki kvalifikáció, a Franciaországban mutatott játék és a csoportból való továbbjutás is nagyon sok embert érintett meg". 

Csányi Sándor szerint javult a magyar labdarúgás helyzete, de akadnak még fejlesztendő területekFotó: Hirling Bálint - Origo

Hozzátette, idén sokat tettek azért, hogy a magyar labdarúgás még népszerűbb legyen, még ha természetesen több területen további fejlődésre van szükség és lehetőség. A pozitívumok között említette az infrastrukturális fejlődést, ugyanis az elmúlt hat évben több mint 800 pályát épített és 1700 pályát újított fel az MLSZ.

Csányi Sándor leszögezte, a nézőszám tekintetében szeretnének előrelépni, ugyanakkor nagy eredménynek minősítette, hogy az agresszió, a vandalizmus teljesen kiszorult az NB I-es stadionokból, a pályákon pedig egyre több hazai nevelésű játékos futballozik.

"A válogatott keret is egyre fiatalodik, ami inspirációt jelenthet a magyar futball tehetségeinek" - jelentette ki Csányi azon a hagyományos ünnepségen, amit az MLSZ minden évben november 25-én, az 1953-ban ezen a napon rendezett londoni magyar-angol 6-3-as mérkőzés évfordulóján rendez.