Társoldalunk:

Dárdai egykori mestere rekordjára tör

2016.11.27. 12:03

A Hertha BSC történetében eddig egyszer fordult elő, hogy az első hat hazai mérkőzését meg tudta nyerni. Dárdai Pál most arra készült, hogy futballcsapatát a Mainz ellen győzelemre vezetve ezt a 16 évvel ezelőtti rekordot beállítsa.

A német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hertha az egyetlen csapat, amely a 2016-17-es idényben eddig még nem hibázott hazai pályán.

A Dárdai Pál irányította csapat sorrendben öt mérkőzést is megnyert: a Freiburgot 2-1-re, a Schalkét és a Hamburgot 2-0-ra, a Kölnt 2-1-re, míg a Mönchengladbachot 3-0-ra verte. Amennyiben vasárnap a Mainz ellen sikerülne begyűjteni a hatodik győzelmet, megismétlődne a 16 évvel ezelőtti bravúr.

Dárdai PálForrás: AFP/Odd Andersen

A 2000-2001 szezonban a Jürgen Röber vezette Hertha – soraiban Dárdaival – eddig a klub történetében egyedülálló módon megnyerte az első hat hazai mérkőzését, csak a hetediken kapott ki (4-0-ra a Schalkétől).

"Eddig minden meccsünket hoztuk otthon, azaz ha jön hozzánk valaki, mi számítunk esélyesnek. A döntetlennel már nem leszünk elégedettek, a győzelemre hajtunk" – idézte a Bz-berlin.de portál Dárdait.

„Ha nem követünk egészen nagy hülyeséget a következő hetekben, akkor karácsonyig 30 pontunk lehet" – tette hozzá. A Hertha jelenleg 21 pontnál jár, a Mainz után a Wolfsburg (idegenben), a Werder Bremen (otthon), az RB Leipzig (i), és a Darmstadt (o) lesz az ellenfél.