Társoldalunk:

Egy csapatban biztos, hogy soha nem játszana a Real világbajnoka

2016.11.28. 16:43

Toni Kroos, a Real Madrid német világbajnoka a Kicker című német sportlapnak nyilatkozva beszélt arról, hogy melyik az a csapat, ami biztos, hogy nem jöhet szóba, ha egyszer elhagyja a madridiakat, illetve, hogy kik azok, akikkel szívesen focizna együtt a német válogatottban is. 

A 2014 óta a Real Madridban játszó Toni Kroos a Kickernek elmondta, hogy miért nem játszana soha a nagy rivális Barcelonában. Példaként korábbi müncheni edzőjét, a katalánokkal számtalan sikert megért Pep Guardiolát hozta föl.

Ahogy ő sem jönne soha a Real Madridhoz, úgy egészen biztos, hogy én sem leszek soha a Barcelona játékosa. Ez alapvetően a klub és a szurkolók iránti tiszteletről szól."

Kroosnak és Guardiolának egy rugóra jár az agyaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Kroos abban a kérdésben nem tudott dönteni, hogy vajon a Real Madrid vagy a német válogatott a jobb csapat, azt viszont meg tudta mondani, hogy ki az az egy játékos, akivel a német válogatottban is szívesen játszana mostani klubtársai közül.

Lehet inkább kettő? Luka Modricot és Gareth Bale-t választanám. Lukával játszani őrülten szórakoztató. Az első naptól fogva remekül megértjük egymást, annak ellenére, hogy mennyire különböző a játékstílusunk. Gareth pedig a sebességével, a bal lábával és azzal, ahogy fejel, igazi szuper fegyver."

Luka Modric és Gareth BaleForrás: DPPI/Michael Zemanek

Természetesen Cristiano Ronaldo neve is előkerül, és, mint Kroos mondja, nem zavarja, hogy a portugál, illetve Lionel Messi, a Barca sztárja osztoznak a világ legjobb játékosának járó díjon.

"Jó látni ilyen nagyszerű játéosokat. De szerintem a futballban az egyéni címek nem igazán számítanak. Én semmiért nem adnám oda a világbajnoki címemet, ellenben biztosan sokan vannak, akik örömmel cserélnék el az egyéni elismerésüket a vb-trófeára. A foci csapatsport, míg ezek a díjak leginkább a névnek és a marketingértéknek szólnak. Ha tényleg csak a teljesítmény számítana, akkor lehet, hogy néha más eredmény is születne. Én jobban szeretek trófeákat nyerni nyáron, mint egyéni címeket télen."