Balotelliék ezt megköszönhetik Lang Ádám csapatának

Dijon
Dijon's French midfielder Frederic Sammaritano (C) celebrates after scoring a goal during the French L1 football match Dijon (DFCO) vs Monaco (ASM) on November 29, 2016 at Gaston Gerard stadium in Dijon. / AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
Vágólapra másolva!
A Lang Ádámot is foglalkoztató Dijon FCO hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a bajnoki címért harcoló AS Monaco ellen a francia bajnokság hétközi, 15. fordulójában.

A Monaco az első félidő 17. percében Guido Carrillo révén szerezte meg a vezetést. A 25 éves argentin őrzése pont a 2-es mezben szereplő Lang feladata volt, de a magyar válogatott hátvéd lemaradt a legutóbbi hét bajnokiján a hatodik találatát szerező támadóról.

A folytatásban sokáig nem esett több gól, úgy tűnt, a Monaco egyetlen korai találattal behúzza a három pontot, de a 87. percben a kiváló nevű Frederic Sammaritano kihasználta a monacói védelem rendezetlenségét és közelről megszerezte a Dijon egyenlítő gólját.

A Dijon sorozatban hatodik meccsén maradt nyeretlen, de ezzel a döntetlennel elégedett lehet, jelenleg a bajnokság 14. helyén áll, de több mögötte helyet foglaló csapat is játszik még a fordulóban. A Monaco pontvesztésének a forduló előtt éllovas, Mario Balotellit jelenleg sérülés miatt nélkülöző Nice és a harmadik helyen álló PSG is nagyon örülhet. A Monaco és a Nice 33-33 ponttal áll, a PSG 32-vel, de utóbbi kettő egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Eredmények, Ligue 1, 15. forduló
Dijon-Monaco 1-1 (0-1)
Korábban:
Lille-Caen 4-2 (2-1)
Lorient-Rennes 2-1 (1-1)