Ilyen fiatalon még senki sem szerzett gólt a Liverpoolban

Ben Woodburn, Liverpool
Liverpool's Welsh striker Ben Woodburn (L) celebrates scoring his team's second goal during the English League Cup quarter-final football match between Liverpool and Leeds United at Anfield in Liverpool, north west England on November 29, 2016. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool a a másodosztályú Leeds United 2-0-s legyőzésével bejutott az angol Ligakkupa elődöntőjébe. A találkozón a Pool fiatalja, Ben Woodburn klubrekodot döntött. 

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, az Anfielden a kedden repülőgép-szerencsétlenséget szenvedő Chapecoense csapatának áldozataira emlékeztek.

0-0-s eredménnyel fordultak a csapatok a második félidőre, a Leeds nem játszott alárendelt szerepet az erősen tartalékos Liverpool ellen. A 76. percben Divock Origi törte meg a jeget, a belga csatár szerezte a Liverpool első gólját.

Öt perccel később betalált a 67. percben pályára lépő Ben Woodburn is, ezzel

a walesi játékos lett a Liverpool történetének legfiatalabb gólszerzője, 17 évesen és 45 naposan talált be a Leeds kapujába.

A korábbi rekordot Michael Owen tartotta, ő 17 éves és 145 napos volt, amikor először betalált a Pool mezében.

Eredmények, angol Ligakupa, negyeddöntő
Liverpool-Leeds United 2-0 (0-0)
gól: Origi (76.), Woodburn (81.)
Hull City-Newcastle 0-0 (0-0) Hossz. után: 1-1, 11-esek után: 3-1
gól: Sondgrass (99.), ill. Diame (98.)
Szerdán:
Arsenal-Southampton
Manchester United-West Ham United