Társoldalunk:

Eldőlt, ki lesz az angol szövetségi kapitány 2020-ig

2016.11.29. 17:33

Gareth Southgate marad az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a brit sportsajtó egybehangzó értesülései szerint.

Egy névtelenséget kérő informátor kedden azt közölte, hogy az angol szövetség (FA) vezetői már eldöntötték, hogy véglegesítik posztján a megbízott szakvezetőt, szerdán pedig hivatalossá is tehetik határozatukat.

Gareth Southgate élt a lehetőséggel, angol szövetségi kapitány leszForrás: AFP/Oli Scarff

Az U21-es válogatott edzője szeptemberben, a korrupciós botrány következtében lemondott Sam Allardyce utódjaként került ideiglenesen a felnőtt csapat élére. Southgate irányításával egyelőre veretlenek az angolok, ugyanis Skóciát és Máltát legyőzték, Szlovéniával döntetlent játszottak a világbajnoki selejtezősorozatban, a spanyolokkal pedig szintén döntetlenre végeztek felkészülési meccsen.

A 46 éves Southgate szerződése a 2020-as Európa-bajnokság végéig szól majd, amelynek az elődöntőit és fináléját éppen a londoni Wembley Stadionban rendezik. A megállapodás ugyanakkor tartalmazni fog egy záradékot arról, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokság után felbontható.

Hosszú távú megoldás lehet?Forrás: DPPI/Kieran Mcmanus

Az egykori védőjátékos 57 alkalommal lépett pályára az angol válogatottban, és tagja volt az 1996-os hazai rendezésű kontinenstornán elődöntős együttesnek. Edzőként 2006 és 2009 között a Middlesbrough csapatát, az elmúlt három esztendőben pedig hazája U21-es válogatottját irányította.