Társoldalunk:

Megrázó hír érkezett a repülőn életét vesztett csatárról

2016.11.29. 21:31

Gyászol a futballvilág, miután kedden Kolumbiában lezuhant egy utasszállító repülőgép 81 emberrel a fedélzetén, köztük a brazil Chapecoense labdarúgóklub játékosaival. Hatan élték túl a tragédiát, köztük három futballista. Miközben a rivális futballklubok önzetlenül próbálnak segíteni, az egyik életét vesztett futballista családja további lesújtó hírt közölt.

A Chapecoense kupadöntős ellenfele, az Atlético Nacional korábban felkérte a dél-amerikai szövetséget, hogy adják oda a Copa Sudamericana trófeáját a feldolgozhatatlan csapást szenvedett brazil klubnak. (A csapat ennek a finálénak az első mérkőzésére utazott Kolumbiába.) 

A Chapecoense-szurkolók és a teljes futballvilág gyászba borultForrás: AFP/Nelson Almeida

A brazil riválisok is készek önzetlenül segíteni ezekben a nehéz időkben. Elsőként négy egyesület (a Corinthians, a Santos, a Sao Paulo és a Palmeiras) fordult nyílt levélben a hazai szövetséghez, amelyben arra kérték a vezetőket, hogy 

2017-re engedélyezzenek a játékosokra vonatkozó korlátlan és ingyenes kölcsönvételi lehetőséget a Chapecoensének, emellett három szezonon át mentesítsék a klubot a kieséstől, az eredményeitől függetlenül. Tehát, ha a Chapecoense a négy kieső hely egyikén végezne a bajnokságban, akkor helyette az ötödik legkevesebb pontot gyűjtő klub essen ki a Serie B-be. A Brazil Labdarúgó-szövetség egyelőre nem reagált a kezdeményezésre. 

Az Argentin Labdarúgó-szövetség a nemzet összes klubja nevében ajánlott fel ingyen kölcsönjátékosokat a Chapecoense vezetésének.

Eközben további, rendkívül fájó történetek látnak napvilágot a repülőgép-szerencsétlenség áldozataival kapcsolatban. 

Brazil hírforrások szerint Tiaguinho, a klub 22 éves csatára egy héttel ezelőtt tudta meg feleségétől, hogy édesapa lesz. Családja a nap folyamán feltöltött egy videót azokról a pillanatokról, amikor Tiaguinho megtudta az örömhírt, és csapattársaival meg is ünnepelte.