Társoldalunk:

Megszólalt a repülőgép-tragédia első túlélője

2016.11.29. 13:07

Alan Ruschel labdarúgó volt az első, akit kórházba szállítottak, miután Kolumbiában hétfőn lezuhant a Chapecoense csapatát szállító repülőgép. A 81 utasból hatan élték túl a balesetet. 

A 27 éves Ruschel az Internacionaltól kölcsönben szerepel a Chapecoensében, és ő is rajta volt a Lamia bolíviai légitársaság gépén. A Kolumbiában lezuhant repülő balesetét öten élték túl, Ruschel volt az első, akit kórházba szállítottak. Több helyen eltört a csontja, tele volt zúzódásokkal, sebekkel, a feje is megsérült, de tudatánál volt, és beszélt. 

A tragédia után az első hírügynökségi fotók Alan Ruschel brazil labdarúgóról készültekForrás: MTI/EPA/EFE/Luis Eduardo Noriega A.

Helyi beszámolók szerint csak egy dolog járt a fejében, a családja, rögtön a szeretteiről kérdezte a mentősöket, a saját állapota nem érdekelte. Ezek után 
megkért egy ápolót, hogy vigyázzon a jegygyűrűjére. 

A focista felesége a Twitteren reagált a hírre, hogy a párja életben van: „Köszönöm, Uram!” „Szeretlek, Istenem!” „Isten, csodálatos vagy” – posztolta kevesebb mint egyperces különbségekkel.

A tragédia előtt Ruschel is aktív volt a világhálón, az Instagramra feltöltötte, amint csapattársával, Danilóval ülnek a repülőn, és láthatóan nagyon jól érzik magukat. A hírek szerint Danilo, a csapat kapusa a másodikként megtalált túlélő. 

Szép gesztus a döntős ellenféltől

A Chapecoense december 1-én játszotta volna a Copa Sudamericana fináléjának első mérkőzését az Atlético Nacional ellen. A kolumbiai klub nagyszerű gesztust tett, arra kérte a dél-amerikai szövetséget (CONMEBOL), hogy ajánlják fel a trófeát és a címet a tragikus repülőgép-szerencsétlenséget szenvedő klub részére.

Nyolcvanegy utas volt a gépen
A Lamia bolíviai légitársaság Kolumbiában lezuhant gépén utazó 72 utas és 9 fős személyzet helyi idő szerint november 28-án este szenvedett balesetet, miközben a Kolumbia északnyugati részén található Medellín felé, a José María Córdoba nemzetközi repülőtérhez közeledett. A repülőn utaztak a brazil Chapecoense futballcsapat játékosai, akik a Copa Sudamericana regionális bajnokságon vettek volna részt, és a Medellín csapatával, az Atlético Nacionallal játszották volna a döntőt.