Társoldalunk:

„Felálltak, kiabáltak” - túlélők beszéltek a zuhanás borzalmairól

2016.11.30. 14:11

Megszólalt a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség egyik túlélője, aki felidézte a becsapódás előtti borzalmas pillanatokat.

Helyi idő szerint hétfőn este a kolumbiai Medellínbe tartó CP-2933 repülőgép 77 utassal a fedélzetén lezuhant és egy hegyoldalnak csapódott. A tragédiának a hivatalos információk szerint 71 halálos áldozata van, hatan élték túl a szerencsétlenséget. A repülőn utazott a brazil Chapecoense futballklub 22 játékosa, közülük hárman menekültek meg a halál torkából. Rajtuk kívül egy újságíró és a gép személyzetének két tagja maradt életben.  

Borzalmas látvány fogadta a helyszínre érkező életmentőketForrás: MTI/AP/Fernando Vergara

Erwin Tumiri felidézte a sajtónak a zuhanás szörnyűséges pillanatait. Elmondása szerint a félelemtől sokkos állapotba került utasok többsége felállt, elhagyta a helyét és kiabált. Tumiri szerint azért élte túl a katasztrófát, mert követte a biztonsági előírásokat.

Erwin TumiriForrás: Facebook/Daily Mail

„A lábaim közé tettem a táskákat és felvettem az előírásoknak megfelelő pózt, összehúztam magam a helyemen, amennyire csak tudtam. Zuhanás közben sokan felálltak a helyükről és kiabálni kezdtek" – idézi a Fox Sports Argentina Erwin Tumirit.

Egy másik túlélő, a Ximena Suárez légiutas kísérő azt mesélte, hogy a repülőgépen minden fény kialudt, amikor az zuhanni kezdett.

„Nem emlékszem ennél többre" – idézi a nőt a Deportes RCN.

Ximena SuárezForrás: Daily Mail

A Chapecoense futballistái közül két hátvéd, Alan Ruschel és Helio Neto, illetve egy kapus Jackson Follmann élte túl a balesetet, utóbbi játékos egyik lábát amputálni kellett. Rafael Valmorbida újságíró a hatodik túlélő. A Chapecoense egy másik kapusa, Marcos Danilo Padilha a kórházban vesztette életét.

Alan Ruschel (b), a katasztrófa egyik túlélőjeForrás: Daily Mail