A Ligakupában hasít a Manchester United

fbl Horizontal
Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic (L) celebrates scoring his team's fourth goal during the EFL (English Football League) Cup quarter-final football match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 30, 2016. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United az Old Traffordon két duplázó támadója jóvoltából simán elintézte a West Ham Unitedet, míg az Arsenal, ugyancsak hazai pályán gólt sem rúgva esett ki a Southampton ellen.

Az Angol Ligakupa negyeddöntőjének két szerdai mérkőzésén a sztárcsapatok közül a Manchester United járt jobban, míg az Arsenal koncentrálhat a fontosabb sorozatokra.

José Mourinho csapata a hétvégi bajnoki után újra az Old Traffordon fogadta a West Hamet, azonban míg három nappal korábban 1-1 lett a mérkőzés vége, addig a kvázi legerősebb felállásában kezdő MU ezúttal már a 2. percben vezetést szerzett Ibrahimovic góljával, amit Ashley Fletcher révén még egalizáltak a londoniak.

Azonban a második félidőben is csak három perc kellett az újabb gólhoz, az örmény Henrih Mkhitarjan ezúttal Anthony Martialnak adott gólpasszt. A francia kisvártatva még egyet rúgott, majd Ibrahimovic is duplázott a ráadás perceiben.

Egy másik londoni csapat sem járt jobban. Az Arsenal meglehetősen tartalékos felállásban az Emiratesben kapott ki 2-0-ra a Southamptontól.

Eredmények, Ligakupa, nyolcaddöntő:
Manchester United – West Ham United 4-1 (1-1)
gól: Ibrahimovic (2., 90+3.), Martial (48., 62.), ill. A. Fletcher (35.)
Arsenal – Southampton 0-2 (0-2)
gól: J. Clasie (13.), R. Bertrand (38.)
kedden játszották:
Liverpool – Leeds United 2-0
Hull City – Newcastle 1-1 (tizenegyesekkel 3-1)
A győztesek továbbjutottak az elődöntőbe.

Az elődöntő párosítása:
Manchester United – Hull City
Southampton – Liverpool
Az oda-visszavágós párharcok első mérkőzéseit január 9-én, míg a visszavágókat január 23-án játsszák.