Társoldalunk:

A Ligakupában hasít a Manchester United

2016.12.01. 00:34

A Manchester United az Old Traffordon két duplázó támadója jóvoltából simán elintézte a West Ham Unitedet, míg az Arsenal, ugyancsak hazai pályán gólt sem rúgva esett ki a Southampton ellen.

Az Angol Ligakupa negyeddöntőjének két szerdai mérkőzésén a sztárcsapatok közül a Manchester United járt jobban, míg az Arsenal koncentrálhat a fontosabb sorozatokra.

José Mourinho csapata a hétvégi bajnoki után újra az Old Traffordon fogadta a West Hamet, azonban míg három nappal korábban 1-1 lett a mérkőzés vége, addig a kvázi legerősebb felállásában kezdő MU ezúttal már a 2. percben vezetést szerzett Ibrahimovic góljával, amit Ashley Fletcher révén még egalizáltak a londoniak.

Azonban a második félidőben is csak három perc kellett az újabb gólhoz, az örmény Henrih Mkhitarjan ezúttal Anthony Martialnak adott gólpasszt. A francia kisvártatva még egyet rúgott, majd Ibrahimovic is duplázott a ráadás perceiben.

Egy másik londoni csapat sem járt jobban. Az Arsenal meglehetősen tartalékos felállásban az Emiratesben kapott ki 2-0-ra a Southamptontól.

Eredmények, Ligakupa, nyolcaddöntő:
Manchester United – West Ham United 4-1 (1-1)
gól: Ibrahimovic (2., 90+3.), Martial (48., 62.), ill. A. Fletcher (35.)
Arsenal – Southampton 0-2 (0-2)
gól: J. Clasie (13.), R. Bertrand (38.)
kedden játszották:
Liverpool – Leeds United 2-0
Hull City – Newcastle 1-1 (tizenegyesekkel 3-1)
A győztesek továbbjutottak az elődöntőbe.

Az elődöntő párosítása:
Manchester United – Hull City
Southampton – Liverpool
Az oda-visszavágós párharcok első mérkőzéseit január 9-én, míg a visszavágókat január 23-án játsszák.