Kiderült, ki volt a Chelsea egykori molesztált focistája

FOOTBALL - UEFA CHAMPIONS LEAGUE - CHELSEA v SCHALKE 04 2015 CHAMPIONS LEAGUE CHELSEA FOOT FOOTBALL LIGUE DES CHAMPIONS PHASE DE POULE SCHALKE Soccer SPORT UEFA SQUARE FORMAT
General view of Stamford Bridge Stadium home to Chelsea FC before the UEFA Champions League football match, Group G, between Chelsea and Schalke 04 on September 17, 2014 at Stamford Bridge in London, England. Photo Ben Queenborough / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Gary Johnson elmondása szerint a londoni klub 50 ezer fontot fizetett neki annak idején, hogy ne álljon ki a nyilvánosság elé.

A Guardian információi szerint Gary Johnson az az egykori Chelsea-futballista, akit az 1970-es években molesztált a klub utánpótlásképzésének vezetője, Eddie Heath.

Korábban a Telegraph számolt be arról, hogy a Chelsea három éven át fizetett egy korábbi játékosának azért, hogy az ne álljon a történtekkel a nyilvánosság elé.

„Szerintem azért fizettek, hogy tartsam a számat – mondta most Johnson a Daily Mirrornak, amelyik szerint a londoni klub tavaly még emelt is a korábban folyósított összegen. – Világszerte milliók nézik és kedvelik a Chelsea-t, nekik is joguk van megtudni az igazságot a történtekről. Tudom, hogy sokan vannak még, akik hasonlóak jártak, és a klub másoknak is fizethetett a hallgatásért.

– mondta Johnson, aki 1970-ben 11 évesen lett a Chelsea játékosa, és 1978-81 között 19 bajnokin 9 gólt lőtt.

Johnsont 13 éves korától zaklatta az időközben elhunyt Eddie Heath, de Johnson elmondása szerint, amikor annak idején ezzel fordult a klubvezetéshez, azt a választ kapta, hogy „bizonyítsd be".

A Chelsea már korábban is jelezte, hogy mindenben hajlandó együttműködni az ügy tisztázása érdekében, és ezúttal is elmondták, hogy egy független jogi céget bíztak meg a történtek feltárásával.

Igazi sztárklub is benne van az angol pedofilbotrányban

Az angol szövetség (FA) ügyvezető igazgatója, Martin Glenn figyelmeztette a klubokat, hogy súlyos büntetésre számíthatnak, amennyiben megpróbálnak eltussolni ilyen ügyeket. „Tiszták a szabályok, és, ha ezeket egy klub megszegi, akkor mi meg fogjuk büntetni, függetlenül attól, hogy mekkora klubról van szó" – mondta Glenn.

Az angol futballban az elmúlt hetekben robbant ki az 1970-es évekre visszanyúló gyerekmolesztálási botrány, amikor a korábbi élvonalbeli játékos, Andy Woodward beszámolt a vele történtekről. Azóta a szövetség és az országos rendőrség is nagy erőket mozgosított a hasonló ügyek feltárásának érdekében. A múlt héten indított forródrótra egy hét alatt 860 bejelentés érkezett.