Lábra állt és üzent a Chapecoense-tragédia egyik túlélője

kolumbia repülőgépbaleset
La Ceja 2016. november 29. Ápolók viszik hordágyon Alan Ruschel brazil labdarúgót a kolumbiai La Ceja egyik kórházában 2016. november 29-én. Ruschel az első túlélő, akit kimentettek a Lamia bolíviai légitársaság Kolumbiában lezuhant gépe roncsai közül. A fedélzeten lévő 72 utas és 9 fős személyzet helyi idő szerint november 28-án este szenvedett balesetet, miközben a Kolumbia északnyugati részén található Medellín felé, a José María Córdoba nemzetközi repülőtérhez közeledett. A repülőn utaztak a brazil Chapecoense futballcsapat játékosai, akik a Copa Sudamericana regionális bajnokságon vettek volna részt, és a Medellín csapatával, az Atlético Nacionallal játszották volna a döntőt. (MTI/EPA/Luis Eduardo Noriega A.)
Vágólapra másolva!
Először állt lábra a Chapecoense játékosa, Alan Ruchsel a brazil csapat repülőgép-szerencsétlenségének egyik túlélője.

Alan Ruschelt mentették ki elsőként a repülőgép roncsai közül, és a 27 éves védő jelenleg egy kolumbiai kórházban lábadozik. Ruschelnek több csontja is eltört, de szerencséje volt,

mert a gerince nem sérült meg.

Nemsokára hazatérhet Brazíliába

A focista orvosa segítségével már megtette az első lépéseket, és egy videoüzenetben mondott köszönetet azoknak, akik aggódtak és szorítottak érte.

"Jól halad a felépülésem, és nemsokára visszatérek Brazíliába, hogy ott folytassam a rehabilitációm.

- mondta Ruschel.

Ekkor még nem lehetett tudni, hogy Ruchsel túléli-e, szerencsére megúszta Forrás: MTI/EPA/EFE/Luis Eduardo Noriega A.

Ruchsel csapata, a Chapecoense a második számú dél-amerikai kupasorozat, a Copa Sudamericana döntőjére tartott, amikor a repülőgép röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében.

A szerencsétlenséget a 77 utasból Ruchselen kívül öten éltk túl.

A balesetben a Chapecoense 19 játékosa, 24 tisztségviselője és kísérőik, 21 brazil sportújságíró és a személyzet hét bolíviai, illetve paraguayi tagja vesztette életét.