Társoldalunk:

Ronda meccsen ikszeltek Husztiék Szalaiékkal

2016.12.09. 22:37

Kész csoda, hogy csak egy kiállítás volt a Bundesliga péntek esti rangadóján, melyen az Eintracht Frankfurt hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Hoffenheimmel. A hazaiaknál Huszti Szabolcs 85 percig volt a pályán, míg a vendégeknél Szalai Ádám a kispadon töltötte a mérkőzést.

A szezon kezdetén kevesen gondolták volna, hogy decemberben rangadót játszik egymással az előző idényben 15. Hoffenheim és az eggyel mögötte végző, csak osztályozóval bentmaradó Eintracht Frankfurt. Pedig így volt, a 14. fordulóban ugyanis az 5. helyen álló Eintracht az újfent eggyel előtte tanyázó Hoffenheimet fogadta.

A mérkőzés egyetlen szép jelenete:

A Huszti Szabolccsal a kezdőben felálló hazaiak kezdtek aktívabban, egy-egy komolyabb helyzetig is eljutottak, de a félidő közepe már az egyre durvább szabálytalanságokról szólt – az argentin David Abraham, például úgy lekönyökölte Sandro Wagnert, hogy azt csak a vak nem látta, meg Dingert játékvezető.

A félidő végén már a Szalai Ádámmal a kispadot melegíttető Hoffenheim is eljutott helyzetig. Igazán nagyot a vendégek kapusának kellett védenie Alexander Meier lövésénél, a túloldalon pedig Benjamin Hübner (az Eintracht sportigazgatójának fia) gólját les miatt – helyesen – nem adta meg a játékvezető.

Gólok helyett lapok

A második félidő hasonló hangulatban és színvonalon folytatódott, ehhez képest az első sárga lapot csak az 52. percben kapta a frankfurtiak mexikói támadója, Marco Fabian. A hazaiak többet birtokolták a labdát, és jobbára a vendégek térfelén folyt a játék, de igazán veszélyes helyzetet nem láttunk. A 83. percre végre kiállításig érett a feszültség: Oczipka rúgta fel Uthot, kisebb csetepaté alakult, aminek két sárgával és az amerikai Timothy Chandlernek kiosztott piros lappal vetett véget a bíró.

Ezt követően még mindenki mindenkibe belerúgott, aki csak szembe jött, a játékvezető végül nyolc sárga és egy piros lapot könyvelhetett le.