Ilyen góllal kell hat év után visszatérni a PL-be

Horizontal
Watford's Italian striker Stefano Okaka (C) shoots and scores past Everton's Dutch goalkeeper Maarten Stekelenburg (R) during the English Premier League football match between Watford and Everton at Vicarage Road Stadium in Watford, north of London on December 10, 2016. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Ötgólos meccsel kezdte meg a Premier League 15. fordulójának szombati programját a Watford és az Everton. Ketten dupláztak, közülük az egyik Stefano Okaka-Chuka volt. Bizony, jól látják.

Az Everton négy nyeretlen bajnoki után látogatott az utolsó négy bajnokijából egyet legalább megnyerő Watfordhoz. A liverpooliak a 17. percben Romelu Lukaku góljával megszerezték a vezetést. A gólpasszt az a Gareth Barry adta, aki 609. Premier League-mérkőzésén lépett pályára, amivel beérte Frank Lampardot, és már csak a korábbi MU-ikon, Ryan Giggs van előtte 632-vel.

Ünnepi gólpassz Barrytől:

A Watford védelme nem éppen a legstabilabb, utolsó 13 bajnokijukból csak egyet hoztak le kapott gól nélkül. De ez nem zavarta a darazsakat, és Stefano Okaka sarokkal lőtt parádés góljával kiegyenlítettek tíz perccel a fordulás előtt.

Az olasz csatár utoljára 2010-ben, még a Fulham játékosaként lőtt gólt a Premier League-ben.

A második félidőben két fejessel – Prödl és újra Okaka – ellépett vendégétől a Watford, az Everton azonban nem akarta annyiban hagyni, és Lukaku kilencedik bajnoki góljával eggyel közelebb zárkóztak, de egyenlíteniük már nem sikerült.

Eredmény, Premier League 15. forduló:
Watford–Everton 3-2 (1-1)
gól: Okaka-Chuka (36., 64.), Prödl (59.), ill. Lukaku (17., 86.)

További eredmények:
Arsenal-Stoke City 3-1
Burnley-Bournemouth 3-2
Hull City-Crystal Palace 3-3
Swansea City-Sunderland 3-0