Továbbra is megállíthatatlan a Chelsea

Diego Costa, Chelsea, foci
Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Chelsea and West Bromwich Albion at Stamford Bridge in London on December 11, 2016. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Megőrizte vezető helyét az angol labdarúgó-bajnokságban a Chelsea együttese, miután a 15. forduló vasárnapi játéknapján 1-0-ra verte a West Bromwich Albiont. Nyert a Manchester United, nagy esélyt szalasztott el a Liverpool. 

A mérkőzés egyetlen gólját Diego Costa szerezte, aki kihasználva Gareth McAuley tétovázását elvette a védőtől a labdát az oldalvonalnál, majd jobbról belépve a 16-oson belülre kilőtte a jobb felső sarkot.

A Chelsea ezzel sorozatban kilencedik győzelmét aratta, és megőrizte hárompontos előnyét az Arsenal előtt.

A Manchester United 1-0-ra legyőzte a vendég Tottenhamet, a győztes találatot Henrih Mkitarjan, a Premier League történetének első örmény gólszerzője jegyezte.

Nagy esélyt szalasztott el a Pool

A Liverpool hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a West Ham United csapatával, és ezzel óriási esélyt szalasztott el. Bár Adam Lallana góljával már az ötödik percben vezetéshez jutottak a házigazdák, a szünet előtt Dimitri Payet és Michail Antonio találataival fordított a West Ham. A végeredményt Divock Origi állította be a második félidő elején.

Eredmények, Premier League, 15. forduló:
Chelsea - West Bromwich Albion 1-0 (0-0)
gól: Diego Costa (76.)

Manchester United - Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
gól: Mkitarjan (29.)

Southampton - Middlesbrough 1-0 (0-0)
gól: Boufal (53.)

Liverpool - West Ham United 2-2 (1-2)
gól: Lallana (5.), Origi (48.), illetve Payet (27.), Antonio (39.)