Ötöt rúgott a Napoli, jól hajrázott a Juve

Napoli, Dries Mertens
Napoli's Belgian forward Dries Mertens (R) celebrates with Napoli's Romanian defender Vlad Chiriches and Napoli's Italian forward Lorenzo Insigne (R) after scoring a goal during the Italian Serie A football match between Cagliari and Napoli at the Sant'Elia Stadium in Cagliari on December 11, 2016. / AFP PHOTO / PIETRO MOSCA
Vágólapra másolva!
A Napoli idegenben nagyon magabiztosan, 5-0-ra legyőzte a tabella közepén álló Cagliarit a Serie A 16. fordulójának vasárnapi nyitó mérkőzésén. A Juventus úgy nyert 3-1-re a Torino elleni városi derbin, hogy a 82. percben még döntetlen volt az állás.

A Lazio szombat esti győzelmével egy helyet visszacsúszó Napoli a hatodik pozícióból utazott a hat hellyel mögötte álló Cagliari otthonába.

A szünetre már kétgólos előnnyel vonulhattak a vendégek, miután előbb Dries Mertens, majd Marek Hamsík is bevette a szárdok kapuját. A szlovák középpályásnak ez volt a 105. gólja, amivel megelőzte a csapat korábbi uruguayi támadóját, Edinson Cavanit.

A mérkőzés összefoglalója:

A második félidő hasonló mederben folytatódott, előbb a lengyel Piotr Zielenski lőtt egy gólt, majd kisvártatava Mertens duplázott három percen belül. Győzelmével a Napoli pontszámban utolérte a Laziót, sőt, jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte a rómaikat.

A Juventus nagyon megszenvedett a győzelemért, a torinói rangadó a 82. percig döntetlenre állt, de a hajrában Higuaín és Pjanic is betalált, így a címvédő idegenben nyert 3-1-re.

Sallai Roland a 69. percben állt be, Balogh Norbert a kispadról nézte végig a Palermo hazai vereségét.

Az Inter Brozovic duplájával győzte le a Genoát.

Eredmény, Serie A, 16. forduló:
Cagliari–Napoli 0-5 (0-2)
gól: Mertens (34., 59., 62.), Hamsík (45.), Zielenski (51.)

Atalanta - Udinese 1-3 (0-1)
gól: Kurtic (47.), illetve Zapata (45.), Fofana (72.), Théréau (87.)

Bologna - Empoli 0-0

Palermo - Chievo 0-2 (0-1)
gól: Birsa (14.), Pellissier (49.)

Torino - Juventus 1-3 (1-1)
gól: Belotti (16.), illetve Higuaín (28., 82.), Pjanic (90.)

Internazionale-Genoa 2-0 (1-0)
gól: Brozovic 38., 69.