Ronaldo: Ha egy csapatban játszanánk Messivel, nekem lenne több Aranylabdám

MAGAZINE CRISTIANO RONALDO MAGAZINE BALLON D'OR AWARD SHOOTING PHOTO SHOOT PORTRAIT CIVILIAN CLOTHES TROPHY TROPHIES ROOM
Cristiano Ronaldo a negyedik Aranylabdájával a Real Madrid kincses kamrájában
Vágólapra másolva!
A jelöltek harmada, köztük Andrés Iniesta vagy Manuel Neuer, egyetlen voksot sem kapott.

A France Football hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy 2016-ban Cristiano Ronaldo kapta a legjobb, Európában játszó labdarúgónak járó Aranylabdát. A Real Madrid klasszisa a negyedik aranylabdája apropóján nyilatkozott is a francia lapnak. Például arról, hogy neki vagy Lionel Messinek lenne-e több Aranylabdája, ha egy csapatban játszanának.

Cristiano Ronaldo a negyedik Aranylabdájával a Real Madrid kincseskamrájában Forrás: Presse Sports/Seguin Franck

„Nehéz kérdés. Nagyon érdekes lenne, ha csapattársak volnánk. Szerintem a jó játékosoknak együtt kell játszaniuk.

mondta tréfálkozva Ronaldo, majd hozzátette: – Messi egy kitűnő játékos, nem véletlenül kapta meg ötször az elismerést.”

A francia lap által felkért újságírók egy korábban kiadott 30 fős listáról választhattak, hogy kire adják le a szavazatukat.

Jelentős előny

A kedden nyilvánosságra hozott eredmények alapján kiderült, hogy a portugálok Eb- és BL-győztes sztárja óriási fölénnyel nyerte a voksolást:

745 ponttal végzett az első helyen, míg a második Lionel Messi 316 pontot gyűjtött,

a harmadikként rangsorolt Antoine Griezmann pedig 198 pontot gereblyézett össze.

Ballon d'Or France Football 2016, : Cristiano Ronaldo, Messi, Griezmann, Pogba... Le classement complet

A hetedik helyen végző – a szurkolók szavazatai alapján viszont harmadik – Riyad Mahrez még 50 pontot kapott, az utána következő csapattársa, Jamie Vardy viszont már csak 11-et. A listán szereplő négy kapus közül kettő kapott szavazatot,

Gianluigi Buffonnak 8, míg az Eb-győztes Rui Patríciónak 6 pontja

gyűlt össze.

A 30-as listáról csupán 19 játékos kapott szavazatot, ilyenre utoljára 1982-ben volt példa, ennél csak többen szoktak voksot kapni. A nullázók között volt többek között Andrés Iniesta, Toni Kroos, Manuel Neuer, Sergio Agüero, Kevin de Bruyne és az utolsó perces gólok koronázott királya, Sergio Ramos is.