Rúgott és kapott is alázós gólt a Barca a dohai gálameccsen

FC Barcelona - Al-Ahli Saudi Qatar 2016 Barcelona Soccer Doha december FRIENDLY MATCH friendly football match Al-Ahli Saudi
DOHA, QATAR - DECEMBER 13 : Javier Mascherano (C) and Jasper Cillessen (R) of Barcelona in action against Omar Al Soma (L) during a friendly soccer match between Al-Ahli Saudi and Barcelona at Al-Gharrafa Stadium in Doha, Qatar on December 13, 2016. Mohamed Farag / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az al-Ahli elleni meccsen az MSN fél órát kapott, ez alatt meg is rúgták a maguk gólját. De a szaúdi csapatot sem kellett félteni, a szebb találatokat ők jegyezték.

A Barcelona Dohában játszott hírverő meccset a szaúdi al-Ahli ellen – a két csapat között a szoros kapcsot a közös főtámogató, illetve az előző idény végén egyaránt megnyert bajnoki cím jelenti.

A szerződésben nyilván benne volt, hogy a katalán sztárcsapatnak a legerősebb összeállításában kell pályára lépnie, és ők így is tettek. Igaz, hogy a 33. percben már sem Messi, sem Neymar, sem Suárez nem volt a pályán, ahogy Gerard Piqué sem. Igaz, hogy a félelmetes támadóhármas minden tagja meglőtte addigra a maga gólját.

A szünetben Luis Enrique még kettőt cserélt, az al-Ahli pedig egy kíméletlenül „bepanenkázott” büntetővel szépített. Erre válaszul három percen belül rúgott még kettőt a Barca, így már legfeljebb csak a félidőben Jasper Cillesent váltó Jordi Matipot zavarta, hogy kaptak még kettőt – az egyik kimondottan pimasz (de éppen ezért szép) gól volt, a másik inkább csak látványos.

Persze, hogy ez a hét videója:

Luis Enrique ügyelt rá, hogy egy óránál többet senki futkározzon a dohai melegben, elvégre a Barcára vasárnap fontos meccs vár a bajnokságban, a városi derbin az Espanyolt fogadják.

Eredmény:
al-Ahli–FC Barcelon 3-5 (0-3)
gól: Abdulrahman (51., tizenegyesből), Mohanad Aseri (51., 69.), ill. L. Suárez (8.), Messi (10.), Neymar (16.), Paco Alcácer (55.), Rafinha (58.)