Társoldalunk:

Zidane szerint a videobíró csak mindent összezavar

2016.12.15. 16:32

Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője a klubvilágbajnokság elődöntője után nem éppen elégedetten nyilatkozott a mérkőzés végén igénybe nem vett videobíróról.

A Real Madrid Karim Benzema és Cristiano Ronaldo góljaival 2-0-ra legyőzte a mexikói Club Américát a jokohamai klubvilágbajnokság elődöntőjében, hogy a fináléban megmérkőzzön a japán Kasima Antlersszel.

Az unalmas találkozón – Benzema nagy gólján kívül – csak az utolsó percben történt említésre méltó esemény, amikor Ronaldo megszerezte a meccset véglet eldöntő gólt, az ecuadori játékvezető, Enrique Cacéres pedig anélkül, hogy kikérte volna a videobíró segítségét, középkezdést ítélt, nem törődve a lest reklamáló mexikóiakkal. 

"A gond az, hogy kénytelen vagyunk alkalmazni a FIFA által bevezetett újításokat. Megvan erről a véleményem. A mai meccsen csak kavarodást okozott a rendszer. Tisztázni kell ezeket a kérdéseket. Fejleszteni kell a rendszert, ennyi az egész. Ma kavarodást okozott, ahogy azt láthatták is, és az igazat megvallva, szemmel látható volt, hogy Cristiano (Ronaldo) lesen volt."

Hasonló véleményen van a Real horvát középpályása, Luka Modric is, aki elmondta:

"Nem igazán szeretem. Csak a baj van vele, és nem is igazán tudjuk, hogy mire való. Első benyomásaim szerint nem igazán jó ez a dolog."

A másik elődöntőben Kassai Viktor is használta a videobírót, és a FIFA szerint remekül végezte a dolgát. Az elképzelések szerint a videobírót "meccsdöntő szituácikóban" kell igénybe venni, mint gólok (bent volt-e a labda teljes terjedelmével, volt-e les), vagy piros lapok. Enrique Cacéres szerint a Real második gólja már nem volt "meccset eldöntő szituáció".