Gulácsiék legyőzték Dárdaiékat, és a Bayern elé vágtak

Timo Werner Emil Forsberg RB Leipzig
Leipzig's forward Timo Werner (L) celebrates with teammate Swedish forward Emil Forsberg after he scored during the German first division Bundesliga football match between SC Freiburg and RB Leipzig in Freiburg, southern Germany, on November 25, 2016. / AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
Magyaros rangadót rendeztek a Bundesligában szombaton: a forduló előtt második helyen álló RB Leipzig a negyedik pozícióból induló Herthát fogadta. Dárdai Pál csapata felforgatott védelemmel állt ki a meccsre, ezt ki is használták a hazaiak: magabiztosan nyertek, ezzel megelőzték a tabellán a Bayern Münchent. A BL-résztvevő Mönchengladbach csak szenved a bajnokságban, Mainzban felbukkant egy ismeretlen hős.

Bundesliga, 15. forduló:
RB Leipzig-Hertha BSC 2-0 (1-0) - élő közvetítés
gól: Werner (40.), Orban (62.)

Kedvezőtlen előjelekkel várta Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a Lipcse elleni rangadót, "kiesett szinte az összes belső védőm" - nyilatkozta az Origónak Berlinben a meccs előtti napon.

Ennek megfelelően a Leipzig a meccsen szinte mindenben felülmúlta a Herthát, jóval többet birtokolta a labdát, többet is lőtt kapura, ráadásul Dárdai Pálnak már a 11. percben cserélnie kellett: az egyébként is felforgatott védelemből kidőlt Mitchell Weiser.

A hazai nyomásnak az első félidő hajrájában lett meg az eredménye, amikor Naby Keita okos passzát Timo Werner megtartotta valahogy, majd ballal a kapu jobb oldalába kotorta.

Fordulás után csak erősödött a Leipzig-fölény, nem is igazán lepte meg a szurkolókat, hogy Willi Orban a 62. percben nagy erővel a kapuba fejelt (2-0). Innentől kezdve kissé visszaesett az iram, a Hertha nem igazán tudott újítani, a lipcseieknek meg pont jó volt így.

Az utolsó percekben a berlini Lustenberger frusztrált szabálytalankodása (sárga lapot ért) és Orban lesgólja borzolta a kedélyeket, de az eredmény már nem változott.

A Bayern München csak vasárnap délután lép pályára, addig egészen biztosan a tabella élén marad a Leipzig. A két csapat aztán szerda este nyolckor, a hétközi fordulóban egymással csap össze Münchenben.

Latza nem vacakolt

A Mainz 0-1-ről fordított a Hamburg ellen. Danny Latza volt a hős: az első 33 Bundesliga-meccsén egy gólt sem lőtt, ám ezúttal 32 perc alatt mesterhármast lőtt.
*
A Bajnokok Ligája-szereplő Mönchengladbach csak kínlódik a bajnokságban: ezúttal Augsburgban kapott ki, éppen ezzel előzte meg a legyőzője. A Gladbach már csak 13. a tabellán.
*
Huszti Szabolcs kezdett a Frankfurtban, ám a szünetben lecserélték. A helyére beállt Alexander Meier a 67. percben büntetőt hibázott, ráadásul véget ért a Frankfurt nyolcmeccses veretlen sorozata.

A Bundesliga élcsoportja:
1. Leipzig 36 pont
2. Bayern München 33
3. Hoffenheim 27 (27-16)
4. Hertha BSC 27 (22-16)

A forduló további mérkőzései:
péntek:
Hoffenheim-Borussia Dortmund 2-2

szombat:
Mainz 05-Hamburg 3-1
gól: Latza (35., 56. és 67.), ill. Wood (21.)

Augsburg-Mönchengladbach 1-0
gól: Hinteregger (75.)

Schalke 04-SC Freiburg 1-1
gól: Gnabry (40.), ill. Rudņevs (28.)

Werder Bremen-FC Köln 1-1
gól: Konopljanka (74.), ill. Niederlechner (64.)

VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 1-0
gól: Bruma (33.)

vasárnap:
15.30: Darmstadt 98-Bayern München
17.30: Bayer Leverkusen-Ingolstadt