A Juve nagyot lépett egy óriási meccsen

662272613 fbl Horizontal
Juventus' Argentinian forward Gonzalo Higuain celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Juventus versus Fiorentina on August 20, 2016 at the 'Juventus Stadium' in Turin. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Fantasztikus rangadót játszott a Serie A első két helyezettje, a Juventus és az AS Roma. A végig nyílt, feszült meccsen Gonzalo Higuaín bombagólja döntött, a Juve előnye már hét pont a tabella élén.

Serie A, 17. forduló:
Juventus-AS Roma 1-0
gól: Higuaín (14.)

Némi túlzással a bajnoki cím volt a tét a Serie A nagy rangadóján, ahol a listavezető Juve a Romát fogadta. A hazaiak roppant erősen kezdtek, meg is szerezték a vezetést Gonzalo Higuaín második villanásánál.

Később a Roma is feljött, az első félidő derekától egészen a lefújásig egy hullámzó, nagyon kemény, hatalmas iramú meccset játszottak a csapatok. Hol a Juve, hol a Roma támadott le, az előbbi bebiztosíthatta volna a győzelmét, az utóbbi viszont egyenlíthetett volna többször is.

Újabb gól azonban nem esett, a Juventus - noha akadozott a játéka ősszel - hét pontra növelte az előnyét a tabellán a Roma előtt, amely utoljára 2010 januárjában tudott nyerni Torinóban. Mivel délután botlott a Milan, előtte már kilenc ponttal vezet a Juve.

Következik egy hétközi forduló, ahol a Roma a Chievót fogadja majd, a Juventus és a Milan viszont nem lép pályára, mert pénteken egymással meccselnek az olasz szuperkupa-döntőben.

Az élcsoport:
1. Juventus 42 pont
2. Roma 35
3. Milan 33

A forduló további meccsei:
AC Milan-Atalanta 0-0
Empoli-Cagliari 2-0

vasárnap:
Sassuolo-Internazionale 12.30
Chievo-Sampdoria 15.00
Napoli-Torino 15.00
Pescara-Bologna 15.00
Udinese-Crotone 15.00
Genoa-Palermo 20.45
Lazio-Fiorentina 20.45