Tíz emberrel 0-2-ről szerzett pontot a Leicester

Jamie Vardy, Leicester City
English referee Craig Pawson (C) shows a red card to Leicester City's English striker Jamie Vardy (2L) during the English Premier League football match between Stoke City and Leicester City at the Bet365 Stadium in Stoke-on-Trent, central England on December 17, 2016. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A bajnok Leicester City óriásit harcolt a Stoke otthonában, két gólos hátrányból, egy órán át tíz emberrel játszva vittek haza egy pontot. 

A hétközi Bournemouth elleni vereség (0-1) után a címvédő Leicester City egy meglehetősen durva mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott idegenben a Stoke Cityvel. Az első félidő végén a játékvezető három percen belül öt sárga lapot osztott ki a vendégeknek.

A bajnok egyik legjobbját, Jamie Vardyt pedig már a 28. percben az öltözőbe küldte, miután kíméletlenül rácsúszott Dioufra.

A vezetést tíz perccel később szerezte meg a Stoke, amikor Bojan Krkic értékesített egy tizenegyest.

Majd a félidő ráadásában Joe Allen is betalált a vendégek kapujába, Imbula két kapufás lövése után a kipattanót passzolta a hálóba. A walesi középpályásnak ez volt az idei szezonban az ötödik gólja. Eddigi négy PL-szezonjában összesen rúgott négyet. Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés.

A Leicester City azonban ezt máshogy gondolta, és a második félidő hajrájában Leonardo Ulloa szépítő góljával megkezdte a pontszerző hadműveletet. Az éles szemű játékvezető határozottan mutatta, hogy az argentin fejese után a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

A 88. percben pedig ki is egyenlítettek, méghozzá a 19. PL-meccsén első gólját szerző Daniel Amartey találatával.

A Middlesbrough nem követte el azt a hibát, hogy pontot veszít két gólos előnyről, inkább rúgtak egy harmadikat is a Swansea ellen. Az első kettőt Álvaro Negredo vállalta, a spanyol támadó az első félidőben tíz percen belül duplázott, majd az 58. percben De Roon is betalált. A Boro 2009-ben a Hull City ellen rúgott utoljára három gólt a PL-ben.

A másik két találkozón a Sunderland a Watfordot győzte le az elmúlt másfél szezon leggólerősebb védőjének, Patrick van Anhooltnak a hetedik góljával, míg a West Ham Mark Noble büntetőjével győzte le nagy nehezen a szívós Hull Cityt.

Eredmények, Premier League 15. forduló:
Stoke City - Leicester City 2-2 (1-0)
gól: Krkic (39., 11-esből), J. Allen (45+3.), ill. Ulla (73.), Amartey (88.)
piors lap: Vardy (28.)
Middlesbrough - Swansea 3-0 (2-0)
gól: Negredo (18., 29.), De Roon (58.)
Sunderland - Watford 1-0 (0-0)
gól: Van Anhoolt (49.)
West Ham - Hull City 1-0 (0-0)
gól: Noble (76., 11-esből)
korábban:
Crystal Palace-Chelsea 0-1 (0-1)
később:
West Bromwich Albion-Manchester United 18.30
vasárnap játsszák:
Bournemouth-Southampton 14.30
Manchester City-Arsenal 17.00
Tottenham Hotspur-Burnley 17.00
hétfőn játsszák:
Everton-Liverpool 21.00