Sergio Ramos megúszta a kiállítást a klubvébé döntőjében

Sergio Ramos Real Madrid
Real Madrid defender Sergio Ramos fights for the ball during the Club World Cup football final match between Kashima Antlers of Japan and Real Madrid of Spain at Yokohama International stadium in Yokohama on December 18, 2016. / AFP PHOTO / Behrouz MEHRI
Vágólapra másolva!
Felmerül a kérdés, ha egyszer a klubvilágbajnokságon már használják a videobírót, akkor hogy úszhatta meg a kiállítást Sergio Ramos, a Real Madrid védője a döntőben?

A Realt számos alkalommal megmentő Ramosnak már volt egy sárga lapja, amikor a rendes játékidő hajrájában a védő az ellenfél térfelének a közepén egy taktikai szabálytalansággal megállította a Kasima Antlers játékosát.

A meccset vezető zambiai Janny Sikazwe

már nyúlt a zsebéhez, de aztán meggondolta magát,

és így Ramos a pályán maradhatott. A videobírós rendszer alapján a meccset a monitoron követő játékvezetők is segíthetnek a pályán lévő kollégának, de most ez is elmaradt.

A pályán maradhatott, és végül ő emelte fel a kupát Forrás: AFP/Behrouz Mehri

Ronaldo megint történelmet írt

A többit már ismerjük, a hosszabbításban a korábban már eredményes Cristiano Ronaldo még kétszer is betalált, így a Real 4-2-vel hódította el a trófeát. Ronaldo egészen elképesztő évet zárt, az első játékos lett, aki egy éven belül megnyerte a BL-t, az Eb-t, a klubvébét és az Aranylabdát.

2016-ban 57 meccsen összesen 55 gólt szerzett, és a mostani volt a 40. mesterhármasa a Realban.

Rajta kívül csak Pelé mondhatta el magáról, hogy három gólt szerzett a klubvébé döntőjében, igaz, akkor még Világkupának hívták, amikor a brazil legenda 1962-ben a Santos színeiben triplázott a Benfica ellen.