Góllal debütált új csapatában a legidősebb brit futballista

Dickie Borthwick, foci
Dickie Borthwick, foci
Vágólapra másolva!
Mesébe illő módon, góllal mutatkozott be új csapatában Nagy-Britannia legöregebb labdarúgója, a 81 éves Dickie Borthwick. A játékos a Portland Town FC veteránjainak tagjaként egy fiatal tehetségekből álló csapat ellen lépett pályára.

Ha a futballszeretetet meg lehetne személyesíteni, akkor a tökéletes prototípus Dickie Borthwick lehetne. A 81 éves brit nyugdíjas ugyanis képtelen elszakadni a sportágtól, keresi az újabb lehetőségeket, hogy pályára léphessen.

A hét végén a Portland Town FC veteráncsapata hívta meg egy jótékonysági mérkőzésre, ahol tehetséges fiatalok ellen jótékonysági mérkőzésen szerepelt.

A Mirror beszámolója szerint 70 percet töltött a pályán, majd még néhány perc erejéig visszatért, hogy belőjön egy tizenegyest – ezzel ért véget 4-2-es vereséggel a mérkőzés.

Dickie Borthwick Forrás: Metro.co.uk

"Nagyon élveztem a játékot.

Nagyon örülök, hogy itt lehettem, és olyan srácokkal játszhattam, akik ugyanúgy imádják a futballt, mint én. Nagyon kedves volt tőlük, hogy meghívtak. Remélem, lesz még lehetőségem néhány meccset játszani velük" – nyilatkozta.

A Portland Town FC elnökét, Andy Barbert annyira lenyűgözte Dickie teljesítménye, hogy arra kérte, szerződjön oda hivatalosan is. "Az első alkalommal hiába hívtuk, nem akart lejönni cserére, de megértette, hogy mindenkinek lehetőséget akartunk adni. A végén azért még visszamehetett a pályára, és a büntetőt belőhette. Ez így egy valódi tündérmese lett" – mondta.

A nyugdíjas mérnök 12 éves kroában kezdett el futballozni a skóciai Invergordon Academy színeiben, majd a Ross County és az Invergordon Town FC következett. Összesen tizenegy, ligán kívüli (amatőr) csapatban játszott, rendszeresen meglőtte a szezononkénti 25 gólját.

1948 óta 1600 mérkőzést játszott, és 400 gól felett jár.

Az elmúlt években már nem talált korosztályához illő csapatot, és ugyan hívta egy gyalogló futballcsapat (walking football team – direkt az idősebbek számára kitalált játék, amelyben tilos a futás, azaz az egyik lábnak mindig a földön kell lennie, mint a gyaloglóversenyeken), azt mondta, szeret és tud még futni 90 percen át.