Társoldalunk:

Jamie Vardy három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a piros lapért

2016.12.20. 17:44

Az Angol Futballszövetség elutasította Jamie Vardy fellebbezését, így a Leicester City csatára a Stoke ellen begyűjtött piros lapja miatt három bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára.

Az angol válogatott csatára a hétvégi fordulóban a Stoke City elleni mérkőzés 28. percében kapott piros lapot, miután páros lábbal csúszott rá a hazaiak játékosára, Mame Dioufra – Craig Pawson játékvezető azonnal ki is állította.

A Leicester fellebbezett, de a szövetség illetékes bizottsága úgy ítélte meg, hogy Vardy hiába rúgta el valóban a labdát, veszélyeztette Diouf testi épségét – ezért három bajnoki találkozóra eltiltotta.

A bajnoki címvédő tíz emberrel 0-2-ről is megmentett egy pontot, a lefújás után pedig Claudio Ranieri úgy nyilatkozott, hogy "Nem történt szabálytalanság, a labdát rúgta el. Legfeljebb sárga lapot ért".

Vardy számára így pihenéssel telik az angol foci egyik legfontosabb időszaka, a büntetés értelmében ugyanis sem a karácsonyi, sem az újévi fordulókban nem léphet pályára, azaz biztosan kihagyja az Everton és West Ham elleni hazai, valamint a Middlesbrough elleni idegenbeli találkozót. Vardy legközelebb január 7-én az Everton elleni FA Kupa-meccsen léphet pályára.