Társoldalunk:

Sokkolta a herthásokat a berlini támadás

2016.12.21. 18:07

Szerda esti német bajnoki mérkőzése előtt a hétfői berlini merénylet helyszínén emlékezett az áldozatokra a Hertha BSC labdarúgócsapata.

Michael Preetz klubmenedzser és Dárdai Pál vezetőedző virágcsokrot helyezett el a karácsonyi vásárban kialakított emlékhelyen, majd a játékosokkal együtt néma főhajtással adóztak az elhunytak emlékének. A megemlékezésről készült fotók a klub közösségi oldalaira is felkerültek.

"Ami itt történt a Breitscheid téren, mindannyiunkat sokkolt. Engem már csak azért is személyesen érintett, mert itt lakom a környéken. Előző este feleségem és édesanyám itt járt a vásárban. Nagyon szomorú, ami történt" - idézte a klub honlapja Vedad Ibisevicet, a csapat bosnyák támadóját. - Az a tény azonban, hogy lesz mérkőzés, helyes jelzés. Az életnek mennie kell tovább" - tette hozzá.

Berlinnek erősnek és szolidárisnak kell maradnia, mint mindig" - hangsúlyozta Dárdai Pál.

A Hertha 20 órától játszik a Darmstadttal. A berlini klub már kedden jelezte, hogy különleges óvintézkedéseket vezet be az Olimpiai Stadionban.

A német liga ugyancsak kedden jelentette be, hogy a hétközi forduló mérkőzései előtt egyperces csenddel emlékeznek a terrortámadás áldozataira, és a játékosok gyászszalagot viselnek a karjukon.
Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem félszázan megsérültek, többen súlyosan.