Csúcsrangadóval vonul pihenőre a Bundesliga

Douglas Costa Bayern München
Bayern Munich's Brazilian midfielder (R) celebrates scoring the opening goal with his teammates during the German first division Bundesliga football match SV Darmstadt 98 vs FC Bayern Munich in Darmstadt, Germany, on December 18, 2016. / AFP PHOTO / Daniel ROLAND / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
Az élet olykor a legnagyobb rendező. A német labdarúgó Bundesliga ma esti Bayern München-RB Leipzig mérkőzése az ősz csúcsrangadójává lépett elő Németországban. Abban, hogy a Bayern a tabella első helyén áll, semmi meglepetés nincsen. Abban, hogy a legnagyobb kihívója a lipcsei csapat, már annál több. A találkozó esélyese így is a bajor együttes, miközben a lipcseiek kapusa, Gulácsi Péter élere legnagyobb meccsére készül. A meccset az Eurosport 2 élőben közvetíti, az Origo szöveges élő tudósítással jelentkezik.

A szakértők szerint meglepő lenne, ha a Bayern nagy különbséggel nyerne.

Az RB Leipzig eddig mindössze 12 gólt kapott, ez (a Frankfurttal egyetemben) a második legkevesebb a mezőnyben.

Ebben a mutatóban a mai esti házigazda a legjobb, mert a bajor védelem eddig mindössze 9 gólt szedett be.

Legutóbb a Hertha elleni 2-0-s győzelem alkalmával ünnepelhetett az RB Lepizig Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt

Ami a további mutatókat illeti, sok mindenben megegyezik a két csapat eddigi teljesítménye. A müncheniek és a lipcsiek is egy-egy vereséget szenvedtek.

A Bayern Münchennek a dortmundi, a Lipcsének pedig az ingolstadti látogatása végződött úgy, hogy egyetlen pontot sem szereztek.

Ez utóbbi, mármint a Lipcse Ingolstadtban elszenvedett 1-0-s veresége az ősz egyik legnagyobb meglepetése is volt.

Gulácsi Péter élete legnagyobb feladata előtt áll szerda este Münchenben Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

A Bayern München helyzetét nehezíti, hogy Carlo Ancelotti vezető edző hat hétig nem számíthat Jérome Boateng játékára. A világbajnok német hátvédet kedden operálták meg. Rajta kívül azonban nincs olyan kulcsfigurája a bajnoki címvédőnek, akit ne vethetne be az olasz edző.

A másik oldalon is teljes a harckészültség.

Amennyiben a Lipcse nyerne, akkor úgy fejeződne be a Bundesliga őszi idénye, hogy az egykori keletnémet város klubja állna az élen. Ráadásul hárompontos előnnyel. Minden más eredmény - a döntetlen is - a Bayern őszi elsőségét jelenti.

A Bayern München listavezetőként fogadja a második lipcseieket Forrás: AFP/Daniel Roland

A müncheni mérkőzésre hetekkel korábban minden belépő elfogyott.

Az óriási médiaérdeklődést az is mutatja, hogy számtalan újságíró akkreditációját kellett visszautasítani, mert már nem tudtak több helyet biztosítani a müncheni Allianz Arénában dolgozó újságíróknak.

Egy biztos, bennünket is jó érzéssel tölthet el az, hogy ennek a találkozónak Gulácsi Péter és a lipcseiek másodedzője, Lőw Zsolt miatt magyar főszereplői lehetnek.

A lipcseiek vezető edzője, Ralph Hasenhuettl (jobbra) és Lőw Zsolt Münchenben bizonyíthat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

Dárdai Pál együttese, a Hertha a keddi eredmények következtében jelenleg a hatodik a táblázaton.

A Hertha hazai pályán a tabella utolsó helyén szerénykedő Darmstadtot fogadja.

Az "országos egyesnek" tűnő meccs esélyese a Hertha, amelyre nagyon ráférne az újabb győzelem, hiszen a berlini klub a legutóbbi két meccsét (a Bremen ellen otthon és a Lipcse ellen idegenben) elveszítette. Ha a Hertha győz és a Hoffenheim nem nyer a Bréma ellen, akkor Dárdai csapata a harmadik helyről várhatná a tavaszi, pontosabban januári folytatást.

Dárdai Pál csapata szerdai győzelme esetén a tabella harmadik helyére léphetne előre Forrás: AFP/Odd Andersen

Bundesliga 16. forduló: Bayern München-RB Leipzig, Hertha-Darmstadt, Hoffenheim-Bremen, Köln-Leverkusen, Ingolstadt-Freiburg (valamennyi találkozó 20 órakor kezdődik.)