Társoldalunk:

Nikolics ezért megy Chicagóba: világsztárokkal szembeszállni

2016.12.21. 17:57

Nikolics Nemanja, a magyar válogatott csatára elhagyta a lengyel Legia Warszawát és az MLS-ben szereplő Chicago Fire együtteséhez igazolt. A támadóról elismerően beszélt újdonsült vezetőedzője, a szerb Veljko Paunovic, aki már régóta figyelemmel követte Nikolics pályafutását.

A Legia 2015 nyarán ingyen szerezte meg Nikolicsot a Videotontól, a hírek szerint 3 millió euróért adta tovább az Egyesült Államokba. A csatár 86 mérkőzésen 55 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki a lengyel csapatban, ahol a szurkolók is nagyon megkedvelték.

„Régóta ismerjük és követjük Nikolics karrierjét. Szerbiában kezdett futballozni, majd Magyarországra költözött, ott lett válogatott" – idézi a vezetőedzőt a Chicago Fire hivatalos honlapja.

„A gólszerzésben és a gólpasszok kiosztásában a legerősebb, de a csapatjáték minden elemében hasznos és kiváló futballista, aki a védekezésben szinén sokat segíthet. Olykor csak be kell fejeznie az akciókat, de képes saját maga is helyzetbe kerülni, párharcokat nyerni és egymaga gólt szerezni" – jellemezte Nikolicsot Veljko Paunovic, aki előre figyelmeztette a csatárt, hogy nem lesz egyszerű dolga Chicagóban.

Veljko Paunovic 2015-ben vb-győzelemig vezette az U20-as szerb válogatottatForrás: Picture-Alliance/AFP/Kai Schwörer

„Felhívtam rá a figyelmét, hogy ez nem való mindenkinek, kemény kihívás elé néz. Futballcsapatot és futballkultúrát kell építenünk, el kell jutnunk oda, ahová tartozunk. A bajnokság első helyére. Nikolics erre azt válaszolta, hogy itt akar lenni velünk és szembe akar nézni a kihívásokkal, segíteni akar a csapatnak."

Meg akar küzdeni David Villával, versenyre akar szállni Cyle Larinnal, Pablo Piattival és Shaun Wright-Phillipsszel, a liga legjobb gólszerzőivel. Olyan játékosokra van szükségünk, akik magasra akarnak törni és ezért keményen meg is dolgoznak. Nikolics képes nagyon messzire kitolni a határait, de közben a társait is arra ösztönzi, hogy ugyanezt tegyék" – zárta szavait a vezetőedző.

Niklics a klub honlapjának úgy nyilatkozott, hogy több helyről kapott ajánlatot, de azt követően, hogy beszélt Veljko Paunoviccsal, tudta, ez az a klub, ahol folytatni szeretné pályafutását.

Eközben Nikolics előző klubja, a Legia Warszawa egész Magyarországnak köszönetet mondott.

Egy igazi kedvenc hagyja el a LegiátForrás: facebook.com/LegiaWarszawa