A csúcsdöntés közelébe ért a Celtic

Celtic, foci
Celtic fans celebrate following the UEFA Champions League group C football match between Manchester City and Celtic at the Etihad Stadium in Manchester, northern England, on December 6, 2016. The match ended in a draw at 1-1. / AFP PHOTO / Paul ELLIS
Vágólapra másolva!
Folytatta hihetetlen sorozatát a Celtic labdarúgócsapata, amely továbbra is őrzi veretlenségét a bajnokságban, és a szezon megkezdése óta sorozatban huszonkettedszer nem talált legyőzőre Skóciában. Közel a csúcsbeállítás.

A Celtic a skót Premiership szombati játéknapján 3-0-ra győzött a Hamilton otthonában. A vendégek dolgát nehezítette, hogy ugyan az első félidőben Leigh Griffiths vezetést szerzett, de a második félidő második percében Callum McGregor piros lapot kapott.

A Celtic azonban emberhátrányban is két gólt szerzett Stuart Armstrong, illetve Moussa Dembele révén.

A címvédő - amely ősszel a Bajnokok Ligájában is érdekelt volt, de a csoportkörben egyetlen győzelmet sem aratott - 17 győzelemmel és egy döntetlennel magabiztosan vezet a bajnokságban. Az utolsó előtti Hamilton ugyanakkor október 25-e óta nem győzött, és sorozatban kilencedik meccsén maradt nyeretlen.

Örülhetnek a Celtic szurkolói Forrás: AFP/Paul Ellis

A Celtic egy komoly csúcsdöntés előtt áll, amennyiben még négy mérkőzést megnyerne, beállítana egy ötvenéves rekordot. A Jock Stein vezette 1967-es sztárcsapat – amely akkor a lisszaboni BEK-döntőben még az Intert is legyőzte – zsinórban 26 hazai mérkőzésen (bajnokin és kupameccsen) maradt veretlen, előtte a legjobb teljesítményt a Hearts mondhatta magnak az 1960-as, 24 meccses sorozattal.

A mostani, 22. sikert követően sorrendben a Ross Country (december 28.), a Rangers (december 31.), az Albion Rovers (január 22., Skót Kupa) és a St. Johnstone (január 25.) következik, és ha még mindig veretlen lesz, akkor január 29-én, a Hearts ellen megdöntheti a csúcsot.