Vágólapra másolva!
Miután karácsony másnapján 4-0-ra legyőzte a Cefn Druids együttesét, sorozatban 26. meccsét nyerte meg a The New Saints labdarúgócsapata, ezzel beállította az Ajax 1972-es világcsúcsát. A rekorddöntésre csak péntekig kell várni, amikor a walesi címvédő ismét a Cefn Druids ellen lép pályára, ezúttal idegenben.

1972-ben az Ajax együttese produkált egy szenzációs szériát, 19 bajnokit, négy BEK-meccset és három Holland Kupa-mérkőzést is megnyert. Ezt azóta is csak megközelíteni tudták, a legjobban éppen az amszterdamiak 1995-96-ban, de csupán 25 győzelemig jutottak. A brazil Cortiba 2011-ben 24, a Real Madrid a 2014-15-ös szezonban 22 meccset hozott.

Arra azonban senki sem számított, hogy egy walesi csapat, a The New Saints lesz az, aki megdöntheti mindezt. A címvédő július 19-én ugyan 3-0-ra kikapott a ciprusi APOEL vendégeként a Bajnokok Ligája selejtezőjében, azóta azonban csak győzött.

Forrás: Facebook/The New Saints

A bajnokságban 20 sikernél jár, ezzel toronymagasan vezet. A csúcsbeállításra hétfőn került sor, amikor a Cefn Druidsot 4-0-ra legyőzte. Ha ezt a bravúrt ugyanezen ellenféllel szemben pénteken is megismétli, megdönti az Ajax csúcsát.

Az abszolút világcsúcsot a skót East Kilbride tartja, amely idén 30 győzelemig jutott (küldött is a klubnak egy rekesz sört az Ajax), de miután egy ötödosztályú csapatról van szó, ezt nem tartja nyilván a Guinness Rekordok Könyve.