A DAC elnöke szerint Priskin és Saláta sem lesz a klub játékosa

EB Foci Magyar válogatott Magyar - Osztrák Priskin Tamás UEFA Euro 2016
Európa Bajnokság 2016. Magyarország - Ausztria - Priskin Tamás UEFA Euro 2016
Vágólapra másolva!
Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi DAC futballcsapatának tulajdonosa a Klikkout.sk szlovákiai lapnak adott interjúban beszélt az új stadionról, a klub átigazolási politikájáról, és még azt is elmondta, mennyit keres egy futballista a Csallóközben.

A Klikkout.sk-nak adott év végi, amolyan összegző interjúban Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa a klub új stadionjáról szólva szólva elmondta, hogy sokkal nagyobb szerepe van a létesítménynek annál, mint, hogy csak futballmeccseket rendezzenek benne.

Világi: „Aki bundázik, az repül!"

"Egy futballstadionnak közösségteremtő, közösségformáló hatása is van. Kedvencem a müncheni Allianz Aréna, ott minden a klub és a szurkolók egységéről szól, a drukkerek szórakoznak, esznek, isznak, meccset néznek.

A többi szlovákiai stadionnal ellentétben Dunaszerdahelyen nézők is vannak a meccseken, aminek Világi szerint egyszerű oka van, mégpedig az, hogy "a DAC-drukkerek szeretik a focit, tisztelik az ellenfelet, elvárják a csapattól, hogy küzdjön. S ha azt látják, hogy a csapat küzd, elfogadják a vereséget is."

Csak az érzés a fontos Forrás: Fcdac.sk/

Az elnök szerint amint elkészül az új stadion - a nyitómeccsen készült riportunkat itt elolvashatja - és befejeződik az akadémia építése, onnantól fogva nem lesz akadálya annak, hogy a DAC néhány éven belül kilépjen az európai kupaporondra.

Méghozzá zömmel fiatal játékosokkal a keretben, olyanokkal, akik már bizonyítottak valahol. Világi így határozottan cáfolta, hogy László Csaba edző kívánságának ellenére olyan rutinos magyar játékosok kerülnének a csapathoz, mint a magyar, illetve a szlovák válogatottal a nyári Európa-bajnokságot is megjáró Priskin Tamás vagy Saláta Kornél.

Akiknek nem kell feltétlenül magyar nemzetiségűnek lenniük, ugyanis "a csapatba kerülés első kritériuma a jó teljesítmény". Az már más kérdés, hogy a magyar focisták annyiban helyzeti előnyt élveznek, hogy "jobban érzik a buzdítás erejét, érzelmileg jobban kötődnek a DAC-hoz, ezért nagyobb a lelkesedésük."

Szóba kerültek a fogadási csalások is, amire Világi határozott iránymutatást adott: "Ha egy játékosról vagy sportvezetőről kiderülne, hogy bármilyen köze van ehhez, azonnal végzett a csapatban."

A DAC játékosai nincsenek is ráutalva, hogy így egészítsék ki fizetésüket, ami az elnök elmondása szerint átlagosan 4000 euró havonta.