Heti 615 ezer font lesz Tévez fizetése

Carlos Tevez (Juventus), foci
ITALY, Turin : Juventus' forward from Argentina Carlos Tevez jumps for the ball during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Juventus vs Real Madrid on May 5, 2015 at the Juventus stadium in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A kínai élvonalban szereplő Sanghaj Senhua labdarúgócsapata bejelentette, hogy szerződtette Carlos Tévezt a Boca Juniorstól.

Egyes források szerint az argentin támadó 615 ezer fontot kap majd hetente, ami 122 ezerrel több, mint az eddig legjobban kereső Ezequiel Lavezzi fizetése – ő szintén Kínában játszik.

A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra, de egyes sajtóértesülések szerint a kínai klub 11 millió dollárt (3,26 milliárd forint) fizetett a Boca Juniorsnak, míg mások arról számoltak be, hogy 84 millió euróért (csaknem 26 milliárd forint) távozott a 32 éves argentin sztár, aki így - az utóbbi adatot véve alapul - minden idők hatodik legdrágább futballistája lett.

A 2004-ben olimpiai bajnok csatár olyan együttesekben futballozott korábban, mint a West Ham United, a Manchester United, a Manchester City és a Juventus, mielőtt 2015-ben hazatért Argentínába. Tévez nem az első klasszis játékos, aki Kínába igazolt. Alig egy hete a brazil Oscar a Chelsea-től 60 millió euróért érkezett a másik sanghaji klubhoz, de már korábban a legnépesebb országba szerződött a szintén brazil Hulk, Ramires és Paulinho, a kolumbiai Jackson Martinez vagy éppen az argentin Ezequiel Lavezzi. A márciustól októberig tartó kínai bajnokságban legutóbb negyedik helyen végző Shanghai Shenhuát a következő idénytől az uruguayi Gus Poyet irányítja.

Carlos Tévez itt még a Juventus színeiben Forrás: AFP/Marco Bertorello

Tévez 2010-ben még azt nyilatkozta, hogy elege van abból, hogy a futball semmi másról nem szól, csak a pénzről. Hat év elteltével - úgy tűnik - kissé megváltozott a véleménye.